روزنامه انگلیسی" گاردین" نوشت: علت اصلی تنش های موجود در مصر،این است که نظام حاکم جزبه بقای خود در قدرت به مساله دیگری توجهی ندارد و اولویت امنیتی آن حمایت از نظام است نه مردم .
به گزارش سرویس بین الملل سیاست ما، گاردین افزود:دستگاه امنیتی مصر درحمایت از شهروندان این کشور علیرغم افزایش تهدیدات القاعده درعراق شکست خورده است ، وقوع انفجار مقابل کلیسای قدیسین در اسکندریه آن هم در زمانی که به نظر می رسد تدابیر امنیتی وجود داشته است ، تاییدی برنظریه شکست دستگاه های امنیتی مصراست.
"أسامة دیاب" خبرنگار گاردین درمقاله ای با مقایسه تدابیر امنیتی نیروهای امنیتی مصر برای مسئولان نظام حاکم با تدابیر آنها برای حمایت از شهروندان مصری ، نوشت: نیروهای امنیتی مصر این آمادگی را دارند که برای تامین امنیت مسئولان نظام ، مناطق زیادی را ببندند و گاه برای تامین امنیت یک وزیر برای رفتن به منزلش ، اقدام به بستن راه ها می کنند.
وی می افزاید:اگر "حسنی مبارک "رییس جمهور مصر تصمیم بگیرد که برای رفتن به مکانی به جای هلیکوپتر از خودرو استفاده کند ، اوضاع قاهره مختل می شود.
در مقاله گاردین آمده است:فقط کافیست یک گروه کوچک با حمل پلاکاردهایی تجمع کنند ، در یک چشم برهم زدن مشاهده می کنید که صدها و شاید هزاران نیروی امنیتی این گروه را محاصره می کنند و این گروه را اگر بازداشت نکنند ، حتما" به ضرب و جرح آن ها اقدام می کنند".
مقاله نویس گاردین اضافه می کند: شاید غیرمنتظره نباشد اگر گفته شود که دستگاه امنیتی مصر اولویت های کاری خود را که جلوگیری از ارتکاب جرم و جنایت و تحقیق درباره آن است ، به حمایت از جان مسئولان نظام مصر تغییر داده است ؛ نظامی که همه هم وغم آن باقی ماندن درقدرت بدون توجه به مخالفت شدید و فزاینده مردم است.
دیاب می نویسد:تنش های طایفه ای و قومی که اکنون مصر شاهد آن است ، بخشی از یک مشکل است ، اینکه نظام مبارک بعد از گذشت سی سال از حکومت ، نتوانسته است راه حلی برای مشکلات مصر و دیگر قضایای خطرناک و حاد آن ایجاد کند ، نه فقط به بروز مشکل قبطی ها منجر شده است بلکه به ظهور استراتژی سهل انگاری انجامیده است که مشکلات را بیشتر و پیچیده کرده است.
به عنوان مثال ، نوبی ها اکنون حق و حقوق خود را مطالبه می کنند و از دولت می خواهند که به وضعیت آنها توجه کند و بعد از سالها آوارگی و درحاشیه بودن ، وجود آنها را به رسمیت بشناسد، بادیه نشینان منطقه سینا هم با پلیس مصر درگیر شدند.
نگاهی به بخش خدمات درمصر نشان می دهد که دولت درهمه بخش ها ناکام بوده و عملکرد مطلوبی نداشته است ، زباله ها درخیابان ها انباشته شده است ، جریان برق روزانه یا در ماه های تابستان قطع می شود، همچنین مصر در زمینه ابتلا به آنفلوانزای خوکی و برخی انواع بیماری کبد به یک رکورد بی سابقه دست یافته است.
میزان حوادث راه ها و راه آهن و کشتی ها دراین کشور گسترش یافته و سالانه 12 هزار مصری جان خود را دراین حوادث از دست می دهند.
مقاله نویس گاردین تصریح می کند:مشکل جامعه مصر فقط تنش ها و ناآرامی های سیاسی و اجتماعی نیست ، بلکه مادامیکه این نظام در راس کار است ، مشکلات جامعه مصر بویژه در برهه قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امسال بیشتر می شود.
دیاب خاطرنشان می کند: ناتوانی دولت مصر در بهبود وضعیت زندگی مصری ها و برقراری قانون درمقابله با تبعیض نژادی ، مذهبی و اجتماعی است که ریشه همه تهدیدات پیش روی مصری هاست ،مشکل مصر قبطی ها نیستند بلکه قبطی ها بخشی از مشکل مصر به شمار می رود .