یکی از کارشناسان مسائل اجتماعی اظهار داشت اینترنت عرصه بروز نارضاییهای اجتماعی در الجزایر بود.
سمیر آیتا ، رئیس انجمن اقتصاددانان عربی در گفتگو با روزنامه فرانسویزبان لیبراسیون اظهار داشت در الجرایز و تونس همچون بسیاری از کشورهای عربی رشد جمعیت سیری نزولی دارد. اما آنچه روبه افزایش است جمعیت جوانانی است که با پایان تحصیلات نمیتوانند برای خود کاری پیدا کنند.
این جوانان در دهههای هفتاد و هشتاد، یعنی در دورهای با رشد جمعیتی شدید به دنیا آمده اند.
در کنار این شاهد موج مهاجرت به سمت شهرها هستیم و در همه جا جمعیت مناطق روستایی کاهش یافته است.
مردم ترجیح میدهند حتی اگر در شهرها آینده روشنی نداشته باشند به عنوان نماد مدرنیته در آنجا زندگی کنند. وی افزود نتیجه این پدیده گسترش روز افزون شهرها با مناطق حاشیهای فقیرنشین است.
در الجزایز ، تونس و حتی مراکش سکونتگاههای غیررسمی به شدت در حال افزایش است . این مناطق همچنان گسترش مییابند بدون آنکه کوچکترین چشمانداز شغلی برای آنها متصور باشد. از سوی دیگر سطح تحصیلات افزایش یافته است اما این تحصیلات کیفیت لازم را ندارد .
این کشورها که از کسری بودجه رنج میبرند تحت نظارت صندوق بینالمللی پول برنامههایی اجرا کردهاند که نتیجه آن کاهش بودجه بخش آموزشی بوده است.
وی ضمن تایید نقش فنآوری های جدید در گسترش ناآرامی ها نیز گفت امروز اینترنت در تمامی شهرها وجود دارد . جوانان از این طریق با جهانیان و هموطنانشان در خارج از کشور ارتباط برقرار میکنند و با دنیایی دیگر آشنا می شوند.
جوانان عرب را می توان قهرمان پروکسی دانست .
به وسیله این نرمافزار می توان به سایتهایی که رژیمهای سیاسی مشاهده آنها را ممنوع کردهاند دسترسی پیدا کرد. این کارشناس مسائل اجتماعی همچنین خاطرنشان ساخت نمی توان منکر آن شد که به میزان توسعه این قبیل فناوری ها ، انتقادات علیه قدرتهای حاکم نیز افزایش یافته است.
به عنوان مثال مردم الجزایر پیشتر هرگز نمیدانستند چه سودی از رشد اقتصادی این کشور می تواند عایدشان شود.
آنها اکنون بهتر میفهمند که درآمدهای نفتی کشورشان فقط به جیب عده کمی از مسئولان میرود.
این افشاگریها روز به روز بیشتر در سایتهای اینترنتی به چشم میخورند و جوانان الجزایری عامل اصلی انتشار آن به شمار می ایند .