در پی کشته شدن سی و سه نفر در درگیری های قومی در غرب ساحل عاج، هزاران نفر از مردم این منطقه در کلیساها پناه گرفته اند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر ، فرار مردم از شهر کوچک دیوکو در غرب ساحل عاج که در روزهای اخیر به کانون درگیری های قومی تبدیل شده است ، ادامه دارد.
درگیری های قومی در این شهر هفته گذشته سی و سه کشته و هفتاد و پنج زخمی بر جای گذاشت.
حدود دوازده هزار نفر از مردم هم اینک در کلیسای مبلغان ایین کاتولیک در منطقه پناه گرفته اند اما به واسطه ورود اوارگان بیشتر این رقم احتمالا افزایش خواهد یافت.
طبق گزارش سازمان ملل، از زمان اغاز مناقشه میان لوران باگبو رئیس جمهور فعلی ساحل عاج و رقیب انتخاباتی وی الحسن واتارا در بیست و هشتم نوامبر، تاکنون بیش از دویست نفر در درگیری های این کشور کشته شده اند.
هفته گذشته نیز درگیری ها میان قبایل رقیب در منطقه غرب ساحل عاج که عده ای از انان هوادار باگبو و گروهی نیز طرفدار اوتارا بودند اغاز شد.
با وجود این، مقامات ساحل عاج می گویند که اوضاع اکنون ارام شده است و نمی توان گفت که این درگیری ها مستقیما به نتیجه انتخابات مرتبط بوده است.
بریکیت گبا، زنی که در حال گریز از شهر دیوکو بود، گفت انها مردم را در خانه هایشان می سوزانند و حتی به بچه ها و زنان باردار هم رحم نمی کنند.
مقامات می گویند زمانی که به سمت شما تیراندازی می شود به داخل خانه هایتان پناه ببرد اما زمانی که ما به داخل خانه می رویم، خانه هایمان به اتش کشیده می شود. گروه صلحبانی سازمان ملل هفته گذشته خبر کشته شدن چهارده تن را در نبرد قبایل مسلحی که تفنگ و قمه با خود حمل می کنند تایید کرد.
آتش درگیری ها پس از کشته شدن یک زن در جریان سرقت مسلحانه در روز دوشنبه شعله ور شد.
یکی از پزشکان مسئول در بیمارستان شهر دیوکو می گوید شمار تلفات درگیری ها به سی و سه نفر افزایش یافته است و ده ها نفر نیز زخمی شده اند که حال برخی از انها وخیم است.
درگیری میان قبیله دیولایِ اوتارا و قبیله گیور که هواداران باگبو هستند، زنگ هشداری برای کارمندان سازمان ملل در ساحل عاج است که از مدت ها قبل نگران بودند که مناقشه های انتخاباتی به درگیری های قومی منجر شود. کشیش سیپرین آهور، سرپرست کلیسای کاتولیک در غرب ساحل عاج می گوید هر روز افراد بیشتری به جمع ما افزوده می شوند، مردم به کلیسای کاتولیک ما می ایند و شمار اوارگان اینجا به قدری افزایش یافته است که اکنون دوازده هزار و هفتصد و شصت و سه نفر اواره ثبت نامی داریم و تصور می کنم این رقم به پانزده هزار نفر هم افزایش یابد.