چند روزي است كه موضوع انجام همه پرسي در سودان در صدر اخبار رسانه هاي جهان قرار گرفته و حساسيت هايي را در درجه نخست در كشورهاي آفريقايي، سپس در كشورهاي عربي و در جهان اسلام برانگيخته است.
طرح تجزيه سودان با انجام همه پرسي در اول سال 2011 ميلادي، در سال 2005 (1384) توسط عمر البشير رييس جمهوري سودان پذيرفته شد.
در اين راستا همه پرسي از يكشنبه گذشته آغاز شد و قرار است نتيجه آن پس از يك هفته از انجام آن در 14 فوريه (25 بهمن) اعلام عمومي شود.
اين طرح كه بيش از همه مورد حمايت كشورهاي غربي صاحب منافع در اين كشور اسلامي در آفريقا قرار دارد، ابتدا با ابزار 'جدايي بيافكن و حكومت كن' در سودان آغاز شد و در روزهاي اخير مي رود نهايي شود.
اما مردم جنوب سودان كه قرباني توطئه شيطاني غربي ها شده اند از يك واقعيت تلخ غافلند، چرا كه از بحران هاي بعدي كه با آن روبرو خواهند بود، بي خبرند زيرا اجرايي شدن اين طرح (جدايي جنوب و تشكيل يك كشور ) نيز چالش هاي فراواني را هم براي مردم اين كشور و هم دولتمردان آن به همراه خواهد آورد.
از جمله اين چالش ها، حل مساله چگونگي استفاده از منابع آب رودخانه نيل، بهره برداري از منابع نفتي، مسائل قومي و نژادي، مساله جدايي خانواده هايي كه اقوام آنها در دوطرف مرز آينده دو كشور زندگي مي كنند (مشابه مشكلات خانواده هاي دو كره شمالي و جنوبي)، مشكلات عربي و آفريقايي و مهم تر از همه مسائل مشكلات ديني اين كشور آفريقايي با اكثريت جمعيت مسلمان آن است.
به اعتقاد تحليل گران ، آنچه كه بيش از همه توطئه آميز بودن اين طرح را آشكار مي كند، اجراي راهبرد آمريكا بر تكميل نقشه جدايي جنوب از شمال با بكار گيري دو واژه 'شمال اسلامي' و 'جنوب مسيحي' است.
آمريكا و در واقع كشورهاي غربي با تشكيل يك كشور مسيحي در جنوب سودان سعي دارند جلوي هرگونه انديشه و رويكرد تمدني اسلامي و يا عربي را در عمق قاره آفريقا بگيرند و اين يعني آغاز دعوايي طولاني مدت ديگر با عنوان 'جنگ اعراب مسلمان و آفريقايي مسيحي'.
اما يك بررسي دموگرافيك از اين واقعيت تلخ در سودان براحتي عمق اين فاجعه ساخته دست غربي را نشان خواهد داد، زيرا امروز فقط رسانه هاي غربي هستند كه بر ساختار قانوني و حكومتي دو كشور به نام سودان مسيحي - آفريقايي جنوب و سودان اسلامي -عربي شمال تاكيد دارند.
اين درحالي است كه 70 درصد جمعيت سودان مسلمان است و 25 درصد بعدي پيروان اديان بومي آفريقايي بوده و فقط پنج درصد جمعيت اين كشور مسيحي هستند.
يك بررسي تفكيكي فرهنگي و ديني ديگر از دو بخش شمال و جنوب سودان نيز حكايت از آن دارد كه 55 درصد از جمعيت جنوب اين كشور پيرو اديان بومي هستند، 30 درصد آن مسلمان و فقط 15 درصد اين جمعيت مسيحي هستند.
لذا از غربي ها و بوق هاي تبليغاني آنها بايد پرسيد كه استفاده از صفت 'مسيحي آفريقايي' براي جمعيت جنوب سودان چقدر با واقعيت منطبق است كه آنان بر استفاده از آن اصرار دارند؟
بر رسانه ها به ويژه رسانه هاي كشورهاي اسلامي است كه از انعكاس خط انحرافي رسانه هاي غربي خودداري كنند و بر نخبگان كشورهاي اسلامي است تا اين توطئه را برملا كنند .