شبکه خبری یورونیوز اعلام کرد مردم تونس از این به بعد فقط به خاطر مشکلات اقتصادی، به خیابان ها نمی آیند بلکه به این خاطر به خیابان ها می آیند که رژیم مستبد زین العابدین بن علی ،رئیس جمهوری این کشور را به چالش بکشند.
به گزارش شبکه خبری یورونیوز، در بعداز ظهر روز پنجشنبه یکی از تظاهر کنندگان تونسی کشته شد.یک سوئیسی تونسی تبار نیز در شمال این کشور کشته شد. بر اساس این گزارش،مردم تونس از این به بعد،نه فقط به خاطر مشکلات اقتصادی،بلکه برای به چالش کشیدن رژیم مستبد زین العابدین بن علی ،رئیس جمهوری این کشور، به خیابان ها می آیند. درهمین راستا،بازداشت و اتهامات شکنجه بازداشت شدگان ، بیش از پیش مدافعان حقوق بشر را نگران کرده است . فدارسیون بین المللی اتحادیه های حقوق بشر با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که از آغاز ناآرامی ها در تونس تاکنون دست کم شصت و شش نفر کشته شده اند. نیجی البقوری رئیس اتحادیه خبرنگاران تونسی در این باره اعلام کرد شب گذشته درگیری هایی بین نیروهای دولتی و تظاهرکنندگان در حومه پایتخت تونس رخ داد. وی افزود در نتیجه این درگیری ها سیزده نفر کشته شدند. نیجی البقوری می گوید: ما فقط می خواهیم نظام دموکراسی در کشورمان برقرار شود که در آن حقوق بشر، همه آزادی های فردی و اجتماعی رعایت شود .
رئیس انجمن روزنامه نگاران تونسی افزود ما خواستار به وجود آمدن فضایی در کشورمان هستیم که در آن بتوانیم با فساد و سو استفاده از قدرت مبارزه کنیم.
فضایی که همه مردم به طور برابر به ثروتهای کشور دسترسی داشته باشند. در همین راستا ،تونسی های مقیم کشورهای اروپایی از جمله در آلمان تظاهراتی در مقابل سفارتخانه های کشورشان در کشورهایی اروپایی برگزار کردند. در پاریس ، تظاهر کنندگان تونسی شعار بن علی قاتل است سر می دادند.
آنها می گفتند نمی توانند به رئیس جمهوری اعتماد کنند که با انتخابات تقلبی قدرت را به دست گرفته است. در تونس قدرت حاکم بر این کشور بیش از هر زمانی اکنون تحت فشار است. قول زین العابدین بن علی مبنی براینکه طی یک سال آِینده سیصد هزار شغل ایجاد خواهد کرد نیز نتوانسته موثر واقع شود .چیزی که مسلم است این است که اعتراضات همچنان در حال گسترش است و انتظار می رود در روزهای آینده سراسر این کشور را فراگیرد. یک جوان تونسی در گفتگو بااین شبکه خبری می گوید : ما رئیس جمهور خوبی داریم .
اما وقتی حرف می زند اصلا عمل نمی کند.
درتونس نرخ بیکاری اکنون به سیزده و سه دهم درصد جمعیت فعال این کشور رسیده است و بر اساس اعلام صندوق بین المللی پول ، نرخ بیکاری دراین کشور در سالهای آینده بیشتر نیز خواهد شد. دولت تونس اعلام کرده است که در سال دو هزار و ده ،؛ حدود سه و هفت دهم درصد رشد اقتصادی داشته است و امسال نیز رشداقتصادی اش به پنج و چهار دهم درصد خواهد رسید. اما اینها فقط در حد آمار و ارقام است و برای رفع بیکاری جوانان، بهبود واقعی و عملی اوضاع اقتصادی لازم است.
تونس که یک دهه رشد اقتصادی بالا را تجربه کرده است اکنون برای بازگشت به آن پویایی دهه گذشته ، مشکل خواهد داشت. علت اصلی مشکلات اقتصادی تونس بحران بین المللی مالی است که کشورهای اروپایی را به شدت متاثر ساخت و از آنجائیکه که اروپا شریک اصلی تجاری تونس است، از پیامدهای منفی این بحران به شدت آسیب دید. در واقع ، هم اکنون حدود هفتاد و شش ممیز سیزده درصد محصولات تونس به اروپا صادر می شود و هفتاد و دو ممیز پنجاه وهشت درصد واردات تونس نیز از کشورهای اروپایی صورت می گیرد. فرانسه دراین میان جایگاه مهمی دارد .به طوری که همکاری های فرانسه و تونس در سال دو هزار ونه ،سه میلیارد و دویست میلیون یورو عاید تونس کرد .