پس از آن که رئیس جمهور تونس اعلام کرد، از مقام خود در سال 2014 میلادی کناره گیری خواهد کرد، جشن های خودجوش مردمی در خیابان های تونس برپا شد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، زین العابدین بن علی، که رهبری تونس را در بیست و سه سال گذشته در اختیار خود داشته، بالاخره در برابر فشارهای چندین هفته گذشته که برخاسته از ناآرامی ها و خشونت های خیابانی بود، سرفرود آورد و طی سخنرانی در تلویزیون دولتی این کشور اعلام کرد، تا سه سال دیگر از مقام ریاست جمهوری خود استعفا خواهد کرد.
در پی پخش این سخنرانی از تلویزیون تونس، مردم این کشور به رغم وضع قوانین منع عبور و مرور ، از خانه های خود به خیابان ها ریختند، به طوری که ناگهان به نظر می آمد که این کشوری کاملاً متفاوت با گذشته است.
اغلب مردم، به شادمانی در خیابان ها پرداخته و رانندگان خودروها نیز بوق می زدند.
برخی از مردم نیز تصاویر بن علی را در دست داشته و در حمایت از او فریاد می زدند، زنده باد بن علی.
تلویزیون تونس نیز ناگهان متحول شد و خبرنگاران این تلویزیون با افراد سابقاً ممنوع تصویری مانند توفیق عیاشی و ناجی باغوری که از مخالفان دولت تونس بودند، مصاحبه کرد.
حتی در بحث های تلویزیونی، صحبت از انتقاد به یکی از اعضای خانواده رئیس جمهور بن علی، که قبلاً در تلویزیون دولتی تونس کاملاً ممنوع بود، به میان آمد.
در ضمن، شهروندانی که قبلاً از محدودیت های ایجاد شده در رابطه با حقوق مدنی و همچنین دسترسی به شبکه اینترنت ناراحت و آزرده خاطر بودند، بسیار خوشحال شدند، زیرا در پی سخنرانی تلویزیونی بن علی که از نیروهای پلیس خواسته بود به مردم شلیک نکنند و آزادی های بیشتری به مردم بدهند، دسترسی به پایگاه های اینترنتی یوتیوپ و دیلی موشن که قبلاً غیرممکن بود، ناگهان آزاد شد.
همچنین پس از ماه ها، دسترسی به پایگاه اینترنتی نشریه فرانسوی لوموند برای شهروندان تونسی، بار دیگر ممکن شد.
البته پیش از این نیز مقامات امریکایی در رابطه با محدودیت های ایجاد شده توسط دولت تونس برای مردم این کشور عربی، از دولت بن علی انتقاد کرده بودند.