مدیرکل غرب افریقای وزارت امور خارجه امریکا در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گفت: همه گزینه ها ازجمله گزینه نظامی علیه لوران باگبو بر روی میز قرار دارد.
مری بث لئونارد در پاسخ به این سوال که با وجود مخالفت جامعه بین الملل با لوران باگبو وی همچنان در ساحل عاج در قدرت است گفت: تلاش های فراوانی صورت گرفه است برای اینکه رئیس جمهور سابق ساحل عاج یعنی لوران باگبو نتایج انتخابات را بپذیرد.
این تلاش ها تحت حمایت سازمان ملل متحد صورت گرفت.
این مقام امریکایی گفت: اکنون جامعه بین الملل از جهات مختلف بر روی لوران باگبو فشار وارد می کند تا وی نتایج انتخابات را قبول کند.امیدوارم این فشارها موثر واقع شود.
ما چندین گزینه در پیش رو داریم که گزینه دیپلماتیک در اولویت است.
نمایندگان اتحادیه افریقا و جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا به مذاکرات خود با باگبو ادامه می دهند و به نظر من تحریم های اقتصادی و مسافرتی علیه باگبو در حال افزایش است.
امریکا هفته گذشته نام پنج نفر از نزدیکان باگبو را برای تحریم اقتصادی اعلام کرد و اتحادیه اروپا نیز همین اقدام را انجام داد.
گزینه های دیگری نیز در پیش است که در سازمان ملل متحد درباره آنها در حال بحث و تبادل نظر هستیم.
حتی گزینه نظامی نیز از سوی جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا مطرح شده است.
به نظرم فرآیندی که درپیش گرفته ایم به پیش می رود و ما دوست داریم باگبو قبل از آنکه زیاد دیر شود نتایج انتخابات را بپذیرد زیرا ادامه روند کنونی نه به نفع سیاستمداران ساحل عاج است و نه به نفع مردم این کشور.
مدیر کل غرب افریقای وزارت امور خارجه امریکا در این باره که آیا گزینه نظامی علیه باگبو واقعگرایانه است یا نه گفت: به نظر من هیچ گزینه ای وجود ندارد که بتوان آن را کنار گذاشت.
اما همانطور که گفتم ما امیدواریم همه نتایج را از هم اکنون قبول کنند زیرا طولانی شدن بحران به نفع هیچ کس نیست و در حال حاضر رد هیچ گزینه ای به نفع نیست. این مقام امریکایی در این باره که آیا وزارت امور خارجه امریکا از شرکت های امریکایی فعال در ساحل عاج خواسته است مالیات های خود را به دولت الحسن واتارا پرداخت کنند گفت: در این باره گفتگوهایی با همه شرکت های فعال در ساحل عاج داشته ایم.
به نظر من نباید فقط به مالیات بسنده کرد بلکه اقدامات متعددی وجود دارد.
حسابهای دولت ساحل عاج باید کنترل شود و ما از نزدیک همه موارد را بررسی می کنیم.
مری بث لئونارد درباره علت مداخله گسترده امریکا در بحران ساحل عاج گفت: به نظر من امریکا با همه شرکایش بویژه با نهادهای سیاسی افریقا و شرکای اروپایی اش در ساحل عاج حضور دارد.
به نظر من این سوال که چرا ساحل عاج برای امریکا تا این حد راهبردی است چندین پاسخ دارد.
ساحل عاج موتور محرک افریقای غربی است و کشورهای زیادی به بنادر این کشور وابسته هستند.
درست است که موضع یکسان امریکا و فرانسه در این باره تعجب برانگیز است اما من می خواهم بیشتر بر روی این نکته تاکید کنم که ما با فرانسه و اتحادیه اروپا و شرکای افریقایی مان در باره ساحل عاج همکاری می کنیم و این موضوع موضوعی است که به همه جامعه بین الملل و منطقه مربوط می شود.
بحران ساحل عاج باعث شده است قیمت ها در منطقه افزایش یابد.
لازم است ساحل عاج جایگاه خود را به عنوان موتور محرک ا قتصادی منطقه بازیابد.