به دنبال افزایش تنش سیاسی در تونس و فرار زین العابدین بن علی رئیس جمهور از کشور، شبکه تلویزیونی یورونیوز به ارائه گزارشی درباره زندگی سیاسی وی پرداخت.
بر پایه این گزارش، زین العابدین بن علی در سوم سپتامبر هزار و نهصد و سی و شش در شهر حمامسوس در تونس به دنیا آمد.وی یازده فرزند دارد و در دو دانشگاه نظامی فرانسوی و آمریکایی تحصیل کرده است. وی پس از بازگشت به کشورش، به مدت ده سال یکی از فرماندهان ارشد ارتش بود.وی در طول زندگی سیاسی اش چندین سمت در دولت و ارتش تونس داشت.بن علی در دوران حکومت رشید صفر وزیر کشور تونس شد و پس از آن پست نخست وزیری این کشور را از آن خود می کند. وی در حالی که در سال هزار و نهصد و هشتاد و هفت به عنوان نخست وزیر فعالیت می کرد، با انجام کودتای نظامی بدون خونریزی، حبیب بورقیبه رئیس جمهور وقت تونس را به زیر کشید.
در آن زمان بورقیبه هشتاد و چهار سال سن داشت و بن علی با استناد به قانون اساسی، وی را برکنار و خود سکان هدایت کشور را در دست گرفت. زین العابدین بن علی در سال هزار نهصد و هشتاد و چهار انتخابات ریاست جمهوری نمادین برگزار کرد که خودش تنها نامزد این انتخابات بود. در ان انتخابات بن علی با نود و نه ممیز نود و یک صدم درصد به عنوان رئیس جمهور تونس انتخاب شد. یورونیوز در ادامه افزود: بسیاری در تونس همسر بن علی را به فساد مالی و پولشویی متهم می کنند و معتقدند وی در چند سال گذشته از سمت شوهرش سوء استفاده کرده است. بن علی در انتخابات سال دو هزار و نه به عنوان رئیس جمهور تونس برگزیده شد اما بیش از هر چیز فشارهای اقتصادی در دهه دو هزار مردم را بر آن داشت تا وی را از قدرت کنار بزنند. بن علی از همان ابتدا وعده دموکراسی را به مردم تونس داد اما به هیچکدام از قول های خو جامه عمل نپوشاند. در همان سال های دهه نود، بن علی اقدام با بازداشت وسیع اسلامگرایان افراطی کرد و طولی نکشید که تمام آزادی های مدنی مردم سرکوب شد. مخالفان دولت به شدت سرکوب شدند، بازداشت فعالان سیاسی شدت یافت و سانسور رسانه های دیداری و شنیداری به بی سابقه ترین حد خود رسید. رئیس جمهور تونس این اقدامات را در راستای ثبات اقتصادی در کشور و وحدت ملی اعلام کرد. این گزارش می افزاید: امروز مخالفان دولت، بن علی را فردی دیکتاتور می دانند و به انحلال دولت و مجلس این کشور راضی نیستند و خواهان استعفای شخص رئیس جمهور هستند.