شبکه تلویزیونی الجزیره با اشاره به فرار زین العابدین بن علی به عربستان اعلام کرد هم پیمانان بن علی که فرانسه از جمله آنها بود به بن علی پشت کردند همچنانکه امریکا به هم پیمان خود یعنی شاه سابق ایران پشت کرد و او را به خاک امریکا راه نداد.
شبکه الجزیره افزود: زین العابدین بن علی به ریاض گریخت و دربار پادشاهی عربستان اعلام کرد از آمدن بن علی و خانواده اش به این کشور استقبال می کند و این تصمیم به خاطر شرایط استثنایی اتخاذ شدد که ملت تونس در حال گذر از آن است . شبکه الجزیره افزود: بن علی در مقابل انقلاب مردمی که باعث سرنگونی حکومتش شد فرار کرد و چندین ساعت به دنبال پناهگاهی بود و فرانسه با رفتن او به پاریس مخالفت کرد و سرانجام در عربستان رحل اقامت گزید. فوزی بشری گزارشگر الجزیره در گزارشی گفت : بن علی پس از گذشت بیست و سه سال از حکومتش پی برد که چه خبر شده است اما او زمانی متوجه شد که دیر شده بود . بشری گفت: این مرد که با مشت آهنین بر سرزمینش حکومت می کرد در لحظات آخر مهربان و خوب و مردمی و ضعیف به نظر می رسید در صورتیکه قبلا چنین نبود . چیزی که بن علی باید می فهمید بسیار ساده بود یعنی کرامت انسانی بود که بدون آزادی تحقق نمی یابد . چیزی که بن علی نفهمید پند و نصحیت اهل پند و اندرز بود.
قدرت را می توان با زور برای چندین سال حفظ کرد و مردم را به وسیله آن ترساند اما نمی توان روح انقلابی را از بین برد. محمد بو عزیزی جوان تونسی که در اعتراض به توقیف چرخ دستی سبزی فروشی اش به دست پلیس خودسوزی کرد ، سرنوشت مردم تونس را تغییر داد . بن علی به ملاقات بوعزیزی در بیمارستان رفت .
بوعزیزی و بن علی رو در روی یکدیگر قرار گرفتند .
بن علی رویای بو عزیزی را برای زندگی کردن بر باد داد. بوعزیزی مرد اما با مرگش مردم تونس را زنده کرد و مردم وارث رویای بوعزیزی در زندگی شرافتمندانه شدند. انقلابی برپا شد که بوعزیزی با خودسوزی آن را شعله ور کرد .
مردم تونس دیگر از جلاد حاکم بر این کشور نترسیدند و کشته شدند اما شعله انقلاب فروزان تر شد و سرکوب هم شدت گرفت و مردم نیز با همبستگی خود قدرت گرفتند.
بن علی وزیر کشورش را برکنار کرد اما این کار مایه نجاتش نشد.
وی مشاوران ارشدش را برکنار کرد و آزادی های عمومی و سیاسی و مطبوعاتی اعلام کرد اما انقلاب از هر طرف او را نشانه گرفت .
هر ساعت که گذشت از قدرت او کاسته شد .
گفته شد که او خودش را نامزد نخواهد کرد و برای همیشه حکومت نخواهد کرد اما مردم گفتند زندگی برای آنهاست . هر مقدار پافشاری مردم بیشتر شد عرصه بر بن علی تنگ تر شد و در زمین برایش جایی نماند و فقط فضا برایش ماند اما عرصه در فضا نیز برای او تنگ شد .
فرانسه به هواپیمای حامل بن علی اجازه پرواز به این کشور نداد و اعلام کرد او در فرانسه جایی ندارد .
شاید او چنین چیزی را از کشورهای دیگر نیز شنیده بود .
هواپیمای بن علی بدون مقصد در پرواز بود تا اینکه سرانجام به عربستان رفت . بشری گفت تنگ شدن عرصه زمین و هوا بر روی کسانی که دیکتاتور توصیف شده اند ، سنت گذشتگان است. بشری افزود محمد رضا شاه پهلوی آخرین شاه ایران نیز یکی از کسانی است که این سنت درباره آنها صدق می کند. سازمانهای امنیتی شاه نتوانستند به داد او برسند به همین سبب به مصر فرار کرد و درهای دنیا به روی بسته شد .
هم پیمان شاه یعنی امریکا نیز درهای کشور خود را به روی شاه بست .
در قاهره ، سفر یک دیکتاتور دیگر یعنی جعفر نمیری رئیس جمهور سابق سودان پایان یافت .
انقلاب مردمی در سال 1985در سودان باعث شد نمیری به تبعید برود.
نیکلا چائوشسکو دیکتاتور رومانی از دیگر جلادانی است که انواع عذابها را به مردم تحمیل کرده بود اما سرانجام مردم بر او شوریدند اگرچه هزاران قربانی دادند. مردم تونس امروز نتیجه مشتهای گره کرده خود را می بینند و شاید باور نمی کردند بن علی برود . چیزی که به معجزه شباهت دارد .شاید ملتهای دیگری نیز نتیجه مشتهای گره کرده خود را ببینند و منتظر بوعزیزیهای خود هستند تا انقلابشان را بسازند اما انقلاب کردن کار آسانی است ولی امکان دارد این انقلاب همانند رویاها به سرقت برود مگر آنکه پشت سر این انقلاب ، یک عقل و فکر حاکم باشد .
انقلاب تونس به صورت مردمی و خودجوش آغاز شده است و آمادگی دارد برای تغییر هر گونه بهایی بدهد .
همه اینها باعث می شود مرحله آینده برای آزمایش عقلای سیاسی تونسی یک مرحله دشوار باشد .
بشری در حالیکه تصاویری از محمد الغنوشی رئیس جمهور موقت پخش می شد گفت بن علی حاکم رفت و بن علی نظام مانده است.
مردم تونس می توانند دولتی بسازند و از تجربه گذشته استفاده کنند.