خبرگزاری فرانسه در گزارشی، سکوت اکثر دولت های عربی را در مقابل سرنگونی زین العابدین بن علی رئیس جمهور تونس بازتاب داد و نوشت... اکثر کشورهای عربی روز شنبه پس از فرار بن علی از کشورش، همچنان سکوت اختیار کرده و در برابر حوادث سیاسی آن کشور جانب احتیاط در پیش گرفته اند و تنها در این میان، اتحادیه عرب از گروه های سیاسی در تونس خواست برای حفظ منافع ملت، وحدت خود را حفظ کنند.
این در حالی است که تعدادی از کشورهای غربی هم در این میان، انتقال صلح آمیز قدرت به سوی دموکراسی را در تونس خواستار شدند ولی در منطقه ای که کشورهای آن اکثرا با نظام های دیکتاتوری اداره می شوند، سکوت آنها امری طبیعی است اما این موضوع را باید در نظر داشت که سقوط دولت بن علی، هشداری برای این کشورهاست که مردمش مشکلاتی نظیر مردم تونس دارند. اتحادیه عرب که مقر آن در قاهره است، از همه گروه ها و نیروهای سیاسی، نمایندگان جوامع مختلف و مقامات رسمی آن کشور خواست به خاطر حفظ منافع ملت و برقراری صلحی پایدار، با یکدیگر متحد باشند.
در این میان برخی کشورهای عربی به حوادث اخیر تونس واکنش نشان دادند.
سخنگوی وزارت امور خارجه قطر در این باره گفت کشورش به عزم و اراده مردم تونس احترام گذاشته و متعهد می شود روابط مستحکم خود را با آنها حفظ کند quotation mark . وزارت امور خارجه مصر نیز در بیانیه ای اعلام کرد به عزم و اراده مردم تونس احترام می گذارد و بر این عقیده است که هشیاری و دانایی برادران و خواهران تونسی، آنها را به خویشتن داری واخواهد داشت و مانع از آن خواهد شد که آن کشور دچار هرج و مرج سیاسی شود. دهها مصری از شامگاه جمعه همراه با گروهی از تونسی ها که در مقابل سفارت کشورشان در قاهره ، سرنگونی بن علی را جشن می گرفتند، شادی کردند. در اردن که تورم و بیکاری، تنش هایی را در آن کشور ایجاد کرده است، پنجاه تن از نمایندگاه اتحادیه ها روز شنبه در مقابل سفارت تونس در امان تجمع کردند و خواستار گسترش ابعاد انقلاب تونس شدند. طلال ذبیعی که از اعضای جناح العراقیه ایاد علاوی است، در نامه ای تصریح کرد حوادث تونس هشداری آشکار برای همه دیکتاتورها و نظام های خودکامه است که خواسته های مردم خود و حقوق بنیادین دموکراتیک آنها را نادیده می گیرند. در کویت، تنها نمایندگان اسلامگرای حزب مخالف در مقابل حوادث تونس واکنش نشان دادند.
این نمایندگان در بیانیه ای، از شجاعت مردم تونس استقبال کرده و آن را الگویی مثال زدنی برای مردم کشورهای عربی و هشداری برای حکومت های عرب قلمداد کردند. عربستان هم رسما اعلام کرد به بن علی پناهندگی داده است.
قرار است معمر قذافی رهبر لیبی نیز روز شنبه برای مردم تونس پیام بفرستد. سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) در بیانیه ای احتیاط آمیز، شجاعت بیسابقه تونسی ها و از خود گذشتگی هایی که برای رسیدن به خواسته هایشان از خود نشان دادند را ستود.
ساف که از اصلی ترین گروه های فلسطینی به جز حماس و جهاد اسلامی تشکیل شده است، در بیانیه خود به بن علی اشاره ای نکرد. فتحی حماد وزیر کشور حماس نیز در بیانیه ای گفت : ما از اراده برادران و ملت تونس در انتخاب رهبرانشان حمایت می کنیم