عبدالوهاب هانی سخنگوی شبکه جهانی برای حقوق و توسعه در گفتگو با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار از احتمال تبدیل شدن تونس به لبنان دوم و تقسیم پست ها بین فرقه ها و مذاهب مختلف ابراز نگرانی کرد.
هانی ضمن دعوت از تبعیدها و پناهندگان تونسی برای بازگشت به تونس در پاسخ به این سوال که آیا مخالفان خواهند توانست در حیات سیاسی تونس مشارکت داشته باشند یا نه گفت: به نظر من همه تبعیدی ها به این علت که زندگی شان دیگر در خارج از تونس است نخواهند توانست به کشور بازگردند.
اما به نظر من انقلاب تونس انقلاب جوانان و مردم تونس است.
هیچ کس و هیچ مخالفی نیز حق ندارد این انقلاب را از آنها بدزدد.
مخالفان باید خطوط سیاسی و اصلاحات را پیشنهاد دهند.
این فعال سیاسی در این باره که چه کسانی در دولت جدید تونس مشارکت خواهند کرد گفت: به نظر می رسد مخالفان نیز در این دولت ائتلاف ملی حضور داشته باشند.
روز شنبه نمایندگان نخست وزیر در پارلمان بوده اند.
اما من نگران تبدیل شدن تونس به لبنان دوم هستم که در آن پست ها بین فرقه ها ، اقوام، شاخه های سیاسی و احزاب تقسیم می شود.
به نظر من این فرآیند ، فرآیند خوبی نیست.
به نظر من نخست وزیر در تعیین وزرا باید معیار توانایی افراد را مدنظر قرار دهد. هانی در این باره که آیا در انتخابات ریاست جمهوری تونس همه می توانند شرکت کنند یا نه گفت: همه نمی توانند در این انتخابات شرکت کنند زیر این انتخابات بر اساس قوانین انتخاباتی دوران بن علی برگزار خواهد شد.
ماده چهل قانون اساسی تونس تصریح کرده است نامزدها باید امضای سی نفر از شخصیت های تونسی همچون نماینده ها یا شهرداران را بتوانند جمع آوری کنند اما همه این پست ها در اختیار دار و دسته بن علی است.
مشکل دیگر به کنترل انتخابات مربوط می شود.
رئیس شورای قانون اساسی تونس از طرف بن علی منصوب شده بود و اتهاماتی علیه وی مطرح است.
وی بارها در این سمت ابقا شده است و این در حالی است که بر اساس قانون اساسی تونس این مقام به سه سال محدود شده است و نمی توان آن را پشت سر هم تجدید کرد.
به این ترتیب امروزه تونس مشکلی واقعی دارد که همغان خلأ قانون اساسی است و رئیس شورای قانون اساسی بر خلاف قانون اساسی در این سمت است و قرار است بر انتخابات نظارت کند.
وی از هم اکنون می تواند نامزدهای انتخابات را گزینش کرده و آنها را تایید یا رد کند. این فعال سیاسی در این باره که برخی اسلامگرایان در حال بازگشت به تونس هستند و اینکه آیا از قدرتیابی اسلامگرایان نگران است یا نه گفت: لازم به ذکر است رئیس حزب اسلامگرایی که اعلام کرده است قصد دارد به کشور بازگردد جزئی از تاریخ تونس است و تا چند ماه دیگر هفتاد ساله می شود.
به نظر من بازگشت وی اقدامی نمادین است.
اسلامگرایان در صحنه سیاسی تونس حضور دارند که بسیاری از آنها بسیار میانه رو هستند.
به نظر من اسلامگرایان نیز باید خود را سازماندهی کنند و در این فرآیند سیاسی حضور داشته باشند.
نباید از آنها ترسید.
اسلامگرایان تونسی میانه رو هستند.
آنها جناح تندرویی دارند که دو کودتا را طراحی کرده اند اما رهبران اسلامگرا بسیار میانه رو هستند.
اما در مقابل باید از سلفی ها و بویژه از القاعده ترسید که می خواهند تونس را تغییر دهند.
به همین علت باید در کشور آرامش حاکم شود و طبقه سیاسی حول طرح مشترکی جمع شوند برای اینکه اصلاحات دموکراتیک مد نظر محقق شود.