خبرگزاري فارس: رهبر ليبي با ابراز تاسف از سقوط دولت رئيس جمهور تونس گفت: مردم تونس ميتوانستند 3 سال ديگر صبر كنند تا دوره رياست جمهوري بن علي به پايان برسد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "محيط "، "معمر قذافي "، رهبر ليبي با ابراز ناراحتي از سقوط دولت "زين العابدين بن علي "، رئيس جمهور تونس، گفت: مردم تونس براي تغيير يك رئيس جمهور با ديگري، قربانيان زيادي دادهاند و مي توانستند 3 سال ديگر صبر كنند تا دوره رياست جمهوري بن علي در سال 2014 به پايان برسد.
رهبر ليبي پيش از اين گفته بود كه علت ثبات در كشورش به دموكراسي مردمي و نظريه حاكميت مردم باز ميگردد.
وي علت اصلي تظاهرات و اعمال خشونت آميز در جهان را در قدرت نبودن مردم توصيف كرد.
قذافي در ادامه به اين نكته اشاره كرد كه از سال 1977 هنگامي كه نظام جمهوري و حكومت كميتههاي مردمي را تصويب كرد، مردم ليبي بدون حضور واسطه، دولت يا رئيس جمهور اين كشور را اداره ميكنند.
وي افزود: بدون ترديد چنين كاري سخت است و پيش از اين هم انجام نشده بود، مردم كشورهاي ديگر براي رسيدن به قدرت مبارزه ميكنند و كساني كه امروز به قدرت مي رسند، مردم نيستند بلكه افراد زيركي هستند كه با استفاده از ناآگاهي مردم به قدرت مي رسند.
رهبر ليبي تصريح كرد: اگر نظام كميته هاي مردمي در آمريكا و انگليس اجرا ميشد، جنگها متوقف مي شد و واشنگتن وارد درگيري نظامي در عراق و افغانستان نميگرديد.
قذافي در سخنراني طولاني خود به اين نكته اشاره كرد كه اگر قدرت در دست مردم باشد، نيازي به تظاهرات در خيابانها نيست بلكه مردم در كميتههاي مردمي حاضر ميشوند.
بنابر اين گزارش، قذافي خود را رئيس جمهور ليبي نمي داند بلكه معتقد است اين كشور از طريق كميتههاي مردمي امور خود را اداره ميكند، اما صحت چنين امري مورد ترديد است زيرا قذافي در همه تصميمات اين كشور نفوذ بسياري دارد.
كشورهاي شمال آفريقا در حال حاضر از بحران اقتصادي بسيار بدي رنج ميبرند و اعمال خشونت آميز در بسياري از شهرهاي الجزاير و تونس به كشته و مجروح شدن شمار زيادي از مردم منجر شده است.
اين اعتراضات در تونس منجر به سقوط دولت زين العابدين بن علي شد و وي به همراه خانواده اش، تونس را به مقصد عربستان سعودي ترك كرد.