خبرگزاري فارس: خشم و عصبانيت مردم مصر كه به لحاظ معيشتي در وضعيت نابساماني همچون مردم تونس به سر ميبرند، خيابانهاي قاهره "پايتخت مصر " را فرا گرفت.
به گزارش فارس، به نقل از پايگاه خبري كميته بينالمللي فورث اينترنشنال، خشم و عصبانيت مردم مصر، كه به لحاظ معيشتي، فقر و بيكاري، در وضعيت نابساماني همچون مردم تونس به سر ميبرند، و واكنش آنها به وحشيگريهاي دولت تونس و كشتار مردم معترض اين كشور، خيابانهاي قاهره "پايتخت مصر " را فرا گرفته است.
در حاليكه در چند روز گذشته بسياري از مطبوعات مصر و جامعه بينالمللي درباره گسترش دامنه ناآراميهاي تونس به جهان عرب و به خصوص مصر، ابراز نگراني كردهاند، منابع خبري اعلام كردند كه خشم و عصبانيت در واكنش به وحشيگريهاي دولت تونس و كشتار مردم معترض اين كشور به وضعيت نامناسب معيشتي، قاهره "پايتخت مصر " را فرا گرفته است.
معترضان مصري بر اين باورند، دولتي همچون دولت تونس كه به جاي اشتغالزايي مردمش را ميكشد و معترضان به وضعيت معشيتي حاكم در تونس را تروريست مينامد، بايد نابود شود. آنها معتقدند تظاهركنندگان تونسي، مردمي عادي هستند كه آينده خود را تباه شده ميدانند.
اين در حاليست كه در چند روز گذشته، رژيم "حسني مبارك " از جديدترين شيوههاي مبارزهاي خود براي اعلام آمادگي براي مقابله با تهديد به شورش مردم مصر استفاده كرده و "امين رادي "، رئيس كميته دفاع و امنيت ملي مصر نيز از افزايش تعداد نيروهاي امنيتي و دوربينهاي نظارتي نصبشده در خيابانهاي اصلي در اسكندريه خبر داده است.
تظاهركنندگان مصري معتقدند وضعيت مصر و تونس به لحاظ فقر، بيكاري و افزايش قيمتها با يكديگر مشابه است و اميدوارند كه به زودي مردم آنها نيز در واكنش به اين نابسامانيها همانند مردم تونس واكنش نشان دهند.
اين در حاليست كه بسياري از كشاورزان و كارگران از شهرهاي حومه مصر به اميد پيدا كردن كار به قاهره مهاجرت ميكنند. آيندهاي كه در انتظار جوانان مصري است بهتر از آينده جوانان تونس نيست. در حال حاضر 60 درصد از جمعيت مردم مصر، جوانان زير 30 سال هستند كه از اين تعداد نه، دهم كل بيكاران مصر را تشكيل ميدهد.
بهدنبال مجموعهاي از اصلاحات ساختاري كه صندوق بينالمللي پول در مصر اعمال كرده، ميزان فقر در اين كشور به مرحلهاي بحراني رسيده به طوريكه بيش از 40 درصد از مردم اين كشور روزانه با 2 دلار امرار معاش ميكنند و بيش از 20 درصد حتي يك دلار هم براي امرار معاش روزانه خود ندارند.
اين در حاليست كه در كشورهاي جهان عرب كه تقريبا يك چهارم غلات جهان را خريداري ميكنند، در نظر گرفتن يارانه نان يكي از سياستهاي كليدي براي جلوگيري از بروز ناآرامي است ولي با اين حال قيمت نان در مصر 20 درصد افزايش داشته كه ميتواند تاثير مستقيمي بر قيمت ساير محصولات داشته باشد.