خبرنگار اعزامی شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار به ابیجان در ارتباط زنده تلفنی با این شبکه گفت: کنار زدن نیروهای ارتش ساحل عاج برای نیروهای کشورهای غرب افریقا بسیار سخت است.
مجری فرانس بیست و چهار در مقدمه این گزارش گفت: جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا تلاش های خود را برای حل و فصل بحران ساحل عاج از سرگرفته است.
اعضای این جامعه، اودینگا نخست وزیر کنیا را به ساحل عاج فرستاده اند.
وی با لوران باگبو و رقیبش الحسن واتارا ملاقات کرد.
اودینگا پس از این دیدارها از پیشرفتهایی سخن گفت اما اشاره ای به جزئیات آن نکرد. ماتیو مابن از ابیجان در این باره که آیا اودینگا به حق از پیشرفت در مذاکرات خود با لوران باگبو و الحسن واتارا سخن گفته است یا نه گفت: به هیچ وجه.
اودینگا پس از این ملاقات از پیشرفت های قابل توجه در مذاکراتش با باگبو و واتارا سخن گفت اما کمترین اشاره ای به موارد این پیشرفت نداشت.
الحسن واتارا در هتل خلیج که تحت حفاظت هشتصد نیروی سازمان ملل متحد است همچنان محبوس است و هر روز وضعیت عمومی این کشور با کاهش فعالیتهای اقتصادی که در برخی از بخش ها به پنجاه درصد کاهش یافته است وخیم تر می شود.
از سوی دیگر این کشور با تنزل سطح امنیتی مواجه است که تیراندازی بین نیروهای سازمان ملل متحد و نیروهای وفادار به لوران باگبو دلیلی بر این مدعاست. این خبرنگار در این باره که آیا اعزام احتمالی دو هزار نیروی دیگر از سوی سازمان ملل متحد به ساحل عاج می تواند اوضاع را تغییر دهد یا نه؟ گفت: وضعیت کنونی ساحل عاج هرگونه پیش بینی را سخت کرده است.
تنها کسی که خواستار اقدامی برای تغییر چهره سیاسی ساحل عاج شده است، الحسن واتاراست اما این اقدام چیزی جز اقدام نظامی از جانب نیروهای جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا نیست.
گفته می شود ارتش ساحل عاج پنجاه هزار نفر نیرو دارد که نیروهایی کاملا مسلح ، آموزش دیده و مستقر در مواضعشان هستند و به این ترتیب کنار زدن ارتش این کشور که همچنان به لوران باگبو وفادار مانده اند سخت خواهد شد.
نباید فراموش کرد که نیمی از مردم ساحل عاج همچنان معتقدند لوران باگبو در انتخابات ریاست جمهوری اخیر به پیروزی رسیده است.