خطر آنچه در تونس اتفاق افتاد بسیاری از کشورهای عربی را تهدید می کند.
شبکه روسیا الیوم در برنامه پانورامای خود به بررسی علل برپایی انقلاب در تونس و سقوط زین العابدین بن علی رئیس جمهور این کشور پرداخت. در این برنامه سفیان بن فرحات نویسنده و روزنامه نگار از تونس و ادیب السید تحلیلگر سیاسی از روسیه شرکت داشتند.
گزارشگر شبکه روسیا الیوم با پخش تصاویری از بن علی و همسرش و سپس اعتراضات مردمی گفت : این نخستین بار است که اعتراضات مسالمت آمیز در یک کشور عربی به سقوط حکومت و برپایی انقلاب منجر می شود.
هیچ کس گمان نمی کرد که بن علی به سرنوشت حبیب بورقیبه دچار شود.
آنچه نگرانی کارشناسان عرب را برانگیخته این است که اعتراضات در کشوری به شورش تبدیل شد که در ظاهر اقتصادی به مراتب شکوفاتر از دیگر کشورهای عربی داشت تا حدی که تونس را سرزمین ثبات و آرامش می نامیدند.
با این حال به سبب فشارهای داخلی، رئیس جمهور تونس مجبور شد کشور را ترک کند و به عربستان پناهنده شود.
تحلیلگران معتقدند سقوط بن علی معلول عواملی فراتر از اعتراضات مردمی و مطالبات آنان است.
آنان معتقدند اختلافات و شکاف شدید میان نخبگان سیاسی به ویژه بین ارتش و ادارات امنیتی تونس باعث شد اوضاع این کشور به یکباره دگرگون شود.
همین مسئله باعث شد ارتش از اعتراضات مردمی نهایت استفاده و بن علی را به عقب نشینی از قدرت مجبور کند.
با این حال سوالی که هم اکنون مطرح می شود این است که ارتش در نظام آینده تونس چه نقشی خواهد داشت و چه کسی در این کشور به قدرت خواهد رسید.
این در حالی است که کارشناسان بعید می دانند حوادث کنونی تونس، دموکراسی را برای عموم مردم این کشور به ارمغان آورد.گذشته از این ، آنچه به حق، سران بسیاری از کشورهای عربی را نگران ساخته، امکان اعتراضات مردمی در این کشورها است زیرا مشکلات سیاسی و اقتصادی که مردم تونس را به خیابانها کشاند ، در دیگر کشورهای عربی نیز کم یا زیاد به چشم می خورد.