القدس العربی در مقاله ای از حسنی مبارک خواست دست به اصلاحاتی بزند در غیر این صورت به وضعی شبیه به وضع تونس روبرو خواهد شد .
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی در مقاله ای به قلم فرانسوا باسیلی با اشاره به قیام مردم تونس بر ضد حکومت دیکتاتوری نوشت ایا نظام مصر پس از انقلاب در تونس همچنان مانند سی سال گذشته حکومت خواهد کرد و ایا ممکن است نظام مصر اگاهیش را باز یابد و در عملکرد خود تجدید نظر کند و مسیرش را تغییردهد ؟ در ادامه این مقاله امده است اخرین حرفی که حاکم مخلوع تونس به مردمش زد این بود : شما را درک می کنم .
فهمیدم چه می خواهید .
فهمیدم که ریاست جمهوری مادام العمر نیست .
تکرار می کنم ریاست جمهوری مادام العمر نیست . نویسنده در ادامه مقاله اورده است وقتی که رئیس جمهور تونس را می دیدم این حرفها را به زبان می اورد ناراحت شدم .
ایا وی نمی توانست بفهمد ملتش چه می خواهد جز با گذشت بیست و سه سال و دادن یکصد شهید بر اثر شلیک نیروهای امنیتی اش در خیابانها ؟ ایا هیچ کس این اعتراف و عذرخواهی بسیار دیر هنگام و از سرناچاری را می پذیرد ؟ چگونه حاکم در یک نظام جمهوری نمی فهمد که ملت رئیس جمهور مادام العمر نمی خواهد .
یعنی ملت خواستار نظام پادشاهی مخفی در لباس جمهوری نیست .
حاکم مطرود تونس در اخرین سالهای حکومتش همه نیروهای سیاسی مخالف را از مجلس و اجتماع کنار زد و سران انها را زندانی کرد و برخی ازانها نیز از کشور گریختند با این تصور که از دست همه انها راحت شده است .
گرچه باید یاداور شد که این حاکم مطرود دستاوردهایی داشته است مثل مبارزه با بی سوادی که شمار بی سوادان را به ده درصد رساند در حالیکه در مصر چهل درصد مردم بیسوادند .
حاکم مطرود تونس دستاوردهایی در بخشهای عمرانی و گردشگری داشته است اما اجازه نداد نسیم دمکراسی در این کشور بوزد و با زور سرنیزه حکومت کرد . در ادامه این مقاله خطاب به نظام مصر امده است نباید نظام مصر کار را به جایی برساند که مقامات و مسولان خطاب به مردم فریاد بکشند ما شما را درک می کنیم که ریاست جمهوری مادام العمر نیست .
مبارک می تواند وارد عرصه شود و یک قاعده دمکراتیک مهم را اجرا کند و هر چه زودتر اعلام کند برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا نخواهد شد .همچنین وی و پسرش جمال مبارک اعلام کنند در مصر قدرت موروثی نخواهد بود و به همین دلیل جمال مبارک هم اعلام کند در انتخابات نامزد نخواهد شد تا شبهه موروثی شدن قدرت از بین برود .
اگر نظام مصر دست به اصلاحات نزند و این اقدامات یاده شده را به عمل نیاورد ، به این معنی است که نظام اگاهی خود را بدست نیاورده است و وضع به جایی خواهد رسید که نظام خود را در برابر هزاران نفر خواهد دید که علیه ان شعار می دهند ، همانطورکه جوانان تونسی در خیابانها شعار دادند.