دولت انگلستان از عدم آمادگی خود برای برطرف نمودن تحریم های وضع شده بر علیه زیمبابوه مادامی که این کشور در راه دموکراسی گام نگذارد خبر داد .
به گزارش افرول،مارک مالوک بروان،قائم مقام وزیر امور خارجه انگلستان اعلام داشت که البته لندن با کمی احتیاط از دولت فراگیر زیمباوه حمایت می نماید .
مالوک بروان گفت که زمان نشان دادن کمی حسن نیت در تلاش برای ساخت زیمبابوه جدید ی فرا رسیده است اما موضوع تحریم تنها زمانی حل و فصل می گردد که دولت هراره در مسیر دموکراسی گام بردارد .
این در حالی است که مورگان چانگیرای ،نخست وزیر زیمبابوه قرار بود در مسافرت بین المللی خود وارد لندن شود تا با کمک ها و حمایت های مالی برنامه های اصلاحات اقتصادی خود را در زیمبابوه انجام دهد .
چانگیرای قرار است در دیدار از انگلستان با گوردن بروان ،نخست وزیر و برخی از تجار این کشور ملاقات نماید .
زیمبابوه در سال های اخیر از زمانی که موگابه ،رییس جمهور این کشور مواضع شدیدی را برعلیه بزرگترین کشور استعمار گر دنیا (انگلستان) اتخاذ نمود و در یکی از معروف ترین جملات خود بر علیه نخست وزیر بریتانیا اظهار داشت؛ " شما انگلستان ر ا حفظ کنید و من هم زیمبابوه خود را حفظ می کنم " ، روابطش با انگلستان کاهش یافت .
این در حالی است که جهان از طریق سازمان حقوق بشر و دیگر گروه هایی که به داخل هراره نفوذ یافته اند به زیمبابوه از دید دیگری می نگرد .
در همین رابطه،ایرنه کان،دبیر کل ساز مان عفو بین الملل طی سخنانی در هراره که اولین سفر یک گروه عالی رتبه این سازمان طی یک دهه از این کشور محسوب می شد اظهار داشت که در واقع طی دیدار خود تغییر شرایط سیاسی قابل قبولی را شاهد بوده است .
وی در این باره گفت :اما وضعیت حقوق بشر در زیمبابوه بی ثبات بوده و شرایط اجتماعی _اقتصادی برای اکثریت اهالی این کشور نا امید کننده می باشد . رفتار های سر سختانه و نقض حقوق بشر در این کشور ادامه دارند .برخی از اعضای حزب زانو _پی اف از خشونت به عنوان ابزاری برای از بین بردن مخالفان سیاسی و حفظ قدرت استفاده کرده و تنها تظاهر به طرفداری از اصطلاحات می نمایند و برای انتخابات آینده وعده می دهند .
بر اساس گزارش سازمان عفو بین الملل، زیمبابوه بدترین وضعیت را در جنوب آفریقا و در حالی که درگیر نبرد نمی باشد ، دارد .
ساز مان عفو بین الملل همچنین اعلام داشت که دولت متحدی که توسط حزب زانو_پی اف متعلق به موگابه و رهبر اسبق حزب تغییرات دموکراتیک شکل گرفت در زمینه تجدید نظر در نیروی انتظامی،ارتش،نیرو های امنیتی شکست خورده و به دلیل مصلحت های سیاسی حقوق بشر نادیده انگاشته شده است .
وی در خاتمه افزود :فقدان تعهد آشکار در بخش هایی از دولت از موانع موجود هستند که رهبری زیمبابوه با آن مواجهه می باشد .