نایروبی :کنیا ،دولت سومالی از کشورهای همسایه جهت مقابله با تهاجم بیگانگانی که گفته میشود با نیروهای القاعده ارتباط نزدیک دارند درخواست کمک نظامی کرد .
دولت میگوید بیش از این قادر نیست که بیش از توان نظامی خود برای غلبه بر تشکیلات نظامی و مخرب نیروهای اشوبگر استفاده کند .
وزیر اطلاعات سومالی گفت :هیچ کشوری هنوز نیروی کمکی در جهت پیشنهاد ما نفرستاده است ولی دولت پاسخ های مثبتی از بعضی از کشورها دریافت کرده که از ذکر نام آنان خودداری کرد .
تصمیم درخواست برای کمک نظامی ،در اواخر هفته توسط مجلس گرفته شد یک موضوع مهمی است برای کشوری که تهاجمات مختلفی را تجربه کرده است .اتیوپی در سال 2006به منظور سرنگون کردن دولت سومالی به خاک این کشور حمله کرد .این اشغالگری که اواسط امسال پایان یافت در گوشه گوشه جای کشور خیلی غیر معمول بود ،وو آشوبگران از ان به عنوان یک فریاد اعتراض امیز در مقابل دولت استفاده کردند .
این هنوز بدرستی روشن نیست که ردپای اشوبگران جهادی در کشور که هنوز دغدغه اصلی دولت میباشد چطور پیدا شده است .اما تقاضای کمک خارجی این موضوع را خاطر نشان میکند که مشکلات تحمیل شده به سومالی میتواند تهدیدی برای کشورهای دیگر منطقه باشد .
دولت کنیا گروههایی را به مناطقی از مناطق مرزی مشترک با سومالی به منظور جلوگیری از حملات و تهاجمات احتمالی در مرزهای ملتهب و متشنج ارید تراین اعزام کرده است .در سال 1998انفجار بمبی در سفارت آمریکا ،و سپس در منطقه پایین شهر نایروبی که باعث کشته شدن بیش از 200نفر شد هرگز از حافظه تاریخی مردم کنیا پاک نمیشود .
یک سخنگوی وزارت دفاع کنیا یکشنبه از اینکه فعلا باید از نیروهای داوطلب برای اعزام به مرزهای سومالی استفاده کرد یا نه سخنی به میان نیاورد .
جنگ و نزاع چیزی حدود 100000نفر سومالیایی را مجبور کرده که به کمپ های پناهندگان در حومه پایتخت یعنی موگادیشو در امتدادمرز داداب و کمپ پناهندگان که15سال است ایجاد شده درون خاک کنیا پناه ببرند .
سومالی هر چند مدتی را فارغ از ناآرامی ها گذراند اما تهاجمات اخیر آشوبگران و اشوب های ناشی از حمله دزدان دریایی سومالی به کشتی های بین المللی حاکی از آن است این منطقه برای مدت طولانی با مشکلات عد یده ای روبرو شده است .
وزیر اطلاعات ،محمودگفت "سومالی به کشورهایی همچون اتیوپی که نیروهای کمکی ارسال میکنند خوش آمد میگوید ، اما تقاضا دارد که آنها ارسال نیروهایشان را از طریق سازمانهای بین المللی مانند اتحادیه اروپا ، سازمان ملل ، سازمان کشورهای عربی انجام دهند. وی گفت این گروهها باید گردان های خود را با تقاضای رسمی جهت مقابله با نیروهای متخاصم خارجی اعزام کنند .
او اضافه کرد :ما به یک پاسخ جامع و جهانی احتیاج داریم .:هدف انها این است که از خاک سومالی به عنوان یک پایگاه خوب برای حمله به مناطق دیگر جهان استفاده کنند .
بهانه ای که دلیل چند ماه جنگ و درگیری در موگادیشو شده حمله به دولت تازه جان گرفته سومالی است که تنها چند ماه از عمر ان میگذرد .
متخاصمان خارجی که شامل گروههای جهاد اسلامی از یمن ،امریکا و پاکستان میباشند به نیروهای مهاجم و آشوبگر داخلی که به نام ال شباب شناخته میشوند پیوستند . بنابر این دولت دولت موگادیشو را از گزند تهاجمات دور نگهداشته است هر چند مسئولین قسمتهایی از شهر را امن میدانند .
هفته گذشته، رئیس سازمان امنیت ملی سومالی به همرا چهار مسئول دولتی در یک حادثه بمب گذاری کشته شدند ..بیش از 200نفر در چند ماه اخیر در جریان درگیریهای اخیر کشته شدند .