باتوجه به واکنش غرب نسبت به تحولات تونس جهان عرب متحیر شده است که آیا دموکراسی در این کشور تحقق پیدا خواهد کرد یانه ؟ برنامه اینساید استوری شبکه الجزیره انگلیسی با دو مهمان به نفوذ قدرتهای غربی در قیام مردم تونس پرداخت.
مجری شبکه گفت :همچنانکه اعتراض مردم در تونس ادامه می یابد بسیاری از مردم در جهان عرب از آن نگرانند که امریکا یا جهان غرب مانع تغییرات دموکراتیک خواهند شد. دولت امریکا هم تا زمانی که بن علی فرار کرد سکوت اختیار کرده بود که البته دیگر دیر شده بود.این حاکی از ان است که چقد واشنگتن ثبات را به دموکراسی ترجیح می دهد. خیلی ها دلشان می خواهد سخنان کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه سابق امریکا را که در قاهره گفته بود امریکا دیگر از رژیمهای سرکوبگر در خاورمیانه با عنوان مصلحت سیاسی حمایت نخواهد کرد را باور کنند. کاندولیزا رایس درسخنانش گفت : امریکا شصت سال از ثبات در خاورمیانه حمایت کرد و این به قیمت دموکراسی تمام شد. این دستاوردی برای ما نداشت اکنون ما رویه دیگری را درپیش می گیریم و از خواسته همه مردم برای دموکراسی حمایت می کنیم. مجری شبکه الجزیره انگلیسی گفت یک روز پیش از سقوط بن علی هیلاری کلینتون درسخنانی برای تعدادی از رهبران عرب در قطر بر اجرای اصلاحات سیاسی و اقتصادی برای جلوگیری از غرق شدنشان تاکید کرد. کلینتون گفت کسانی که بر بقای شرایط کنونی اصرار دارند شاید بتوانند فقط مدت کوتاهی بر مشکلات کشورشان غلبه کنند و این برای همیشه نخواهد بود. اگر رهبران به جوانان فرصت مشارکت ندهند و دید مثبت نداشته باشند دیگران این خلا را پر خواهند کرد. مجری شبکه گفت :کلینتون می خواست که آینده را برای آنها پیش بینی کند ولی فراموش کرده بود که همه این رهبران متحدان امریکا هستند. مجری برنامه اینساید استوری شبکه الجزیره انگلیسی خطاب به هال گاردنر استاد دانشگاه امریکایی پاریس گفت : کلینتون نسبت به خطر اصرار بر وضع موجود هشدار داد ولی ایا به نظر شما حفظ وضع موجود بیش از همه به نفع امریکا نیست؟ هال گاردنر در پاسخ گفت من موافق نیستم که این سخنان کلینتون با وضع کنونی تونس ارتباطی داشته باشد و درحقیقت حفظ وضع موجود در تونس به مدت چند دهه است که به نفع فرانسه بوده است و همین باعث این تغییرات شده است. حضور امریکا در مستعمره سابق فرانسه(تونس) جنبه اقتصادی داشته است.
دولت بن علی پس از یازدهم سپتامبر متحد امریکا در مبارزه با تروریسم شد و این دلیل ورود امریکا به تحولات تونس و سرمایه گذاری بر روی احتمالات است. مجری شبکه از رنو ژیرارد تحلیلگر لو فیگارو پرسید آیا به نظر شما فرانسه در همه این سالها که از یک رژیم خودکامه حمایت می کرده چشمان خود را بسته بوده است یا این کار را فقط به خاطر منافع خود انجام می داده است؟مانند برخی از کشورهای افریقایی مثل زئیر و گابن که رهبران آنها چند دهه است که قدرت را به دست دارند. ژیرارد درپاسخ گفت :درمورد تونس من فکر می کنم که فرانسه کاملا چشمانش را به روی مسائل آن بسته بوده است .
تونس خیلی به فرانسه نزدیک است و مردمش هم فرانسوی حرف می زنند و حتی خیلی از تونسیها برای تحصیل به فرانسه می روند و بن علی هم در درآکادمی نظامی فرانسه درس خوانده بود.
ژیرارد افزود: بن علی زمانی که در اواخر دهه 1980 در تونس به قدرت رسید به نظر سیاستمداران فرانسوی مخالف اسلامگرایی بود و به همین دلیل هم مورد حمایت آنها قرار گرفت ولی در دهه نود دولت فرانسه چشمانش را به روی اقدامات اقتدارگرایانه بسته بود و در دهه گذشته هم نظام مافیایی در تونس رشد کرده بود.
مجری شبکه الجزیره انگلیسی گفت :ولی آنها نمی خواستند چشمشان را باز کنند زیرا عفو بین الملل سالها بود که اسنادی را درباره خوی سرکوبگرانه رژیم بن علی ارائه می کردند و اگر در همه این سال ها حمایت فرانسه نبود نمی توانست به حکومت خود اد امه دهد.