مذاکرات دولت مغرب و جبهه پولیساریو درباره آینده منطقه مورد مناقشه صحرای باختری، یکشنبه شب در منهست (به فتح ها و کسر تا) در حومه نیویورک بدون نتیجه به پایان رسید.
کریستوفر راس، نماینده سازمان ملل متحد در امور صحرای باختری، روز دوشنبه اعلام کرد این مذاکرات که پنجمین دور از گفتگوهای غیررسمی دولت مغرب و جبهه ازادیبخش پولیساریو محسوب می شد، نتایج مورد نظر را به همراه نداشت. کریستوفر راس که در کنفرانسی مطبوعاتی سخن می گفت، افزود دو طرف بار دیگر پیشنهادهای خود را در نشست منهست ارائه کردند و انها را شرط اصلی مذاکرات رسمی آینده دانستند، اما در پایان مذاکرات، هر طرف پیشنهادهای طرف مقابل را رد کرد تا این نشست بدون نتیجه به پایان برسد.
مسئول سازمان ملل افزود طیب فاسی فهری، وزیر امور خارجه مغرب به نمایندگی از طرف کشورش در این مذاکرات شرکت کرده بود و نمایندگی جبهه ازادیبخش پولیساریو را خاطری عدوه، رئیس پارلمان پولیساریو، بر عهده داشت. وزیر امور خارجه مغرب در این نشست اعلام کرد رباط مصمم است مذاکرات را درباره صحرای باختری ادامه دهد.
وی افزود در این نشست از دو طرف خواسته شد طرحهای جدید و کارامدتر ارائه کنند تا بتوان بهتر مذاکرات را به پیش برد و به اهداف مورد نظر دست یافت. طیب فاسی فهری خاطر نشان کرد ما بار دیگر در این مذاکرات تاکید کردیم که مغرب اماده است برای پایان دادن به مناقشه صحرای باختری، راه حلی مسالمت امیز و مورد قبول طرفین پیدا کند. اما نماینده پولیساریو تاکید کرد دولت مغرب از مذاکرات جدی و واقعی گریزان است.
وی افزود ما خواستار ان هستیم که یک کمیسیون تحقیق بین المللی به منطقه فرستاده شود تا درباره اقدامات سرکوبگرایانه دولت مغرب تحقیق کند. نمایندگان دولتهای موریتانی و الجزایر در نشست منهست به عنوان ناظر شرکت کرده بودند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از منهست، صحرای باختری یکی از مستعمره های پیشین اسپانیا است که دولت مغرب در سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج انرا ضمیمه خاک خود کرد.
دولت مغرب اعلام کرده که حاضر است به صحرای باختری خودگردانی گسترده بدهد و اجازه دهد که دولت و یک پارلمان محلی تحت نظارت دولت مغرب در این منطقه فعالیت کنند.
مغرب بارها بر مخالفت خود با هر گونه استقلال این منطقه تاکید کرده و اعلام کرده است که هر گونه مذاکره برای حل و فصل مسئله صحرای باختری باید بر اساس این طرح صورت گیرد.
اما جبهه پولیساریو که از حمایت الجزایر برخوردار است ضمن رد طرح پیشنهادی دولت مغرب خواستار ان شده است که ساکنان صحرای باختری در یک همه پرسی درباره تعیین سرنوشت سرزمین خود شرکت کنند.
در این همه پرسی که تحت نظارت سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد مردم صحرای باختری می توانند یکی از این سه گزینه را انتخاب کنند: وابستگی به مغرب، استقلال، خودگردانی تحت حاکمیت مغرب.