به دنبال سرنگوني 'زين العابدين بن علي' رييس جمهوري تونس، كتاب هايي كه پيش از اين به دليل نظارت و سختگيري شديد قابل عرضه نبودند، در كتابخانه هاي اين كشور عرضه مي شوند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، پايگاه اينترنتي الجزيره قطر روز دوشنبه با اعلام اين خبر، افزود: تونس اين روزها پس از اعتراض هاي مردمي كه منجر به فرار بن علي به عربستان شد، در زمينه هاي مختلف از جمله فرهنگي وارد مرحله منحصر به فردي شده است.
اكنون نشانه هاي آزادي به بخش فرهنگي نيز رسيده است و از اين پس كتاب هايي كه به دليل دو دهه نظارت و سختگيري اجازه انتشار و عرضه در كتابخانه ها را پيدا نمي كردند، در كتابفروشي ها و كتابخانه هاي تونس در دسترس عموم قرار مي گيرند.
در اين چارچوب يكي از كتابخانه هاي بزرگ و معروف پايتخت تونس نمونه هايي از كتاب هاي ممنوعه در زمان بن علي را براي عموم مردم عرضه كرده است.
اين اقدام منجر شد تعداد زيادي از تونسي ها در مقابل اين كتابخانه و مشاهده عنوان هاي اين كتاب ها صف بكشند. اين كتاب ها در زمينه هاي مختلف مذهبي، فلسفي، اقتصادي و لغت نامه ها و ساير كتاب ها است.
'سلمي جباس' رييس كتابخانه مزبور گفت كه هدف از عرضه اين كتاب ها، آگاه كردن مردم تونس و نيز تلاش براي لغو قانوني است كه بر اساس آن نهادهاي امنيتي تمام كتاب هايي را كه وارد كشور مي شود، تحت نظارت قرار مي دهند.
به گفته وي، در شرايط انتقالي حاكم بر تونس، عرضه اين كتاب ها در راستاي تلاش براي آگاهي دهي به مردم در خصوص لزوم از بين رفتن هميشگي تمام موانع پيش روي آزادي نشر و توزيع كتاب است.
قانون نظارت بر انتشار كتاب در تونس، موجب محروميت تونسي ها از كتاب ها و تاليف هاي متعدد و مشهور جهان و حتي برخي كتاب هايي شد كه مربوط به مسائل جهانگردي، جغرافيايي و يا اقتصادي بود.
يك روزنامه نگار تونسي نيز گفت كه دوره بن علي يكي از شديدترين دوره هاي خفقان در زمينه نشر و توزيع كتاب بود.