انقلاب مردم تونس و فرار دیکتاتور این کشور به همراه شعارهای اسلامی که شباهت بسیاری به اقدامات مردم ایران در حوادث انقلاب اسلامی خود داشت، باعث وحشت کشورهای غربی از الگوگیری مردم این کشور از ایران شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، تحلیلگر فرانسوی در مقالهای درباره تحولات تونس نوشت: انقلاب تونس نباید به انقلابی از نوع ایرانی تبدیل شود.
کلود ماموسر در این مقاله در پایگاه اینترنتی مدیاپارت فرانسه نوشته است: همه بر این مسئله اتفاق نظر دارند که اوضاع کنونی در تونس بی ثبات است، مسئله اصلی بسیار ساده است، چه کسی فراتر از انتخابات ریاست جمهوری یا دولت موقت می تواند جایگزین بن علی دیکتاتور پیشین شود.
بن علی در طول حکومتش موفق شد هرگونه اپوزیسیون واقعی را سرکوب کند به همین علت است که در تونس جناح چپ هیچ اهمیتی پیدا نکرده است، بدون آنکه نیازی باشد به برداشتهای لنینی از انقلاب اشاره شود باید یادآور شد که هر انقلابی باید جایگزین معتبری را نیز پیشنهاد کند.
امروزه عناصر موجود قادر به ارائه حکومتی معتبر نیستند به همین علت تنها راهحلهای جایگزین بازگشت به سیستم سابق از طریق تغییر نگرش به سوی متحدان سابق یا در دست گرفتن قدرت توسط ارتش است.
نخستین گزینه در پیش گرفته شد، اما ملت تونس ان را نمیخواهد دولت موقت قادر به حفظ قدرت نیست و مردم همچنان به تظاهرات خود ادامه میدهند، ارتش نیز با پانصد هزار نیرویش در ظاهر به استناد برخی از تحلیلگران قادر به در دست گرفتن قدرت نیست، بنابراین در برابر وضعی نامعلوم قرار گرفتهایم یا مهمترین اتحادیه صنفی قدرت را در دست می گیرد یا این که وارد دوره ای از بیثباتی میشویم که طی آن هر چیزی محتمل خواهد بود، اما نباید این انقلاب به انقلابی از نوع ایرانی در سال 1979 تبدیل شود.
در آن زمان پس از آنکه دیکتاتور ایران از کشور گریخت، دیکتاتوری که ایران را به سوی مدرنیته از نوع غربی پیش برده بود و آزادی های زیادی به زنان!!! داده بود، حکومتی جایگزین آن شد که تعاریف خاص خود را دارد و و به شدت از مبانی دینی و اسلامی دفاع میکند.