آفتاب - در حالی كشور كوچك كومور از كمكهای فراوان ایران بهره برده، رئیس جمهور این كشور در گفت و گو با شبكه سعودی " العربیه" تاكید كرد كه نه شیعه است و نه كشورش رابطه دیپلماتیك با جمهوری اسلامی ایران دارد!
به گزارش "آینده"، عبدالله سامبی رییس جمهوری جزایر قمر یا كومور در یك گفتگوی ویژه با این شبكه سعودی خاطر نشان ساخت كه "حضور دولت جمهوری اسلامی ایران تنها با اهداف و طرحهای خیرخواهانه صورت گرفته است و تهران در كشورش حضوری قوی و مؤثر ندارد."
وی كه نام كاملش "احمد عبدالله محمد سامبی باعلوی" است، تاكید كرد: من یك مسلمان شیعه نیستم واین شایعه ای بیش نیست كه می گویند من راه را برای نفوذ و حضور تهران بازكرده ام.
سامبی در مورد سفر محمود احمدی نژاد به جزیره مورونی گفت: "ما تا همین امروز هم رابطه دیپلماتیك با ایران نداریم. لیكن من از آغاز زمامداری خود تا به حال سعی كرده ام سیاست درهای باز را در پیش بگیرم. لذا تهران هم با طرح های خود به كشور ما آمد".
او افزود: جمهوری اسلامی ایران از طریق سازمانهای خیریه ای خود به میدان آمد و تا به حال فقط چند طرح را پیاده كرده كه یكی از آنها ایجاد بیمارستان است و دیگری ایجاد یك آموزشگاه فنی حرفه ای است.
عبدالله سامبی كه از ۲۶ ماه می ۲۰۰۶ رئیس جمهور كومور است، اظهارداشت: در رسانه ها خیلی بر مدت زمانی كه در ایران گذرانده ام تاكید می شود، در حالی كه من سالهای بیشتری را پیش از آن در دانشگاه اسلامی مدینه منوره بوده ام. اقامتم در پادشاهی سعودی طولانی تر از حضورم در ایران بوده است، ولی رسانه ها فقط به دومی می پردازند.
حتی بعضی منابع حكایت از تحصیل كوتاه مدت وی در ام درمان سودان و الازهر مصر نیز دارند.
وی ضمن اشاره به اینكه پیش از تصدی ریاست جمهوری رسانه ها به او لقب "آیت الله جزایر قمر" داده بودند، گفت: به من آیت اللهِ كومور می گفتند. لیكن در زمان تصدی من حضور تهران در كشورم تنها به تلاشهای خیرخواهانه طبی و فنی حرفه ای محدود است. من به گزینه دموكراسی اعتقاد دارم.
سامبی ادامه داد: برای سرمایه گذاران جای نگرانی نیست و كشور ما برای سرمایه گذاری، سرزمینی بكر و مستعد تلقی می شود.
رییس جمهوری جزایر قمر یا كومور در مورد وضع اقتصادی كشورش گفت: من همیشه گفته ام كه كشورم زیر خط فقر بسر می برد. شاید فقیرترین كشور عرب به حساب آید. خیلی ها نمی دانند كه بودجه عمومی سالیانه ما تنها به ۴۵ میلیون یورو می رسد و این تقریباً معادل بودجه سالانه یك باشگاه فوتبال عربی است.
گفتنی است جزایر قمر كشوری است كه در اقیانوس هند در نزدیكی سواحل شرقی افریقا و در منتها الیه آبراه موزامبیك بین شمال ماداگاسكار و شمال شرق موزامبیك واقع است. این كشور ۷۹۸ هزار نفر جمعیت دارد و سومین كشور افریقایی از حیث كوچكی مساحت است.
جزایر قمر از چندین جزیره تشكیل می شود كه مهمترین آنها نگازیگیا، موالی، انزوانی و ماهوری می باشد. مردم جزیره مایوت كه در كنار همین جزایر قرار دارد به ادامه حاكمیت فرانسه بر آنها رای داده اند.
در این جزایر زبانهای شیقُمُر (زبانی بومیان منطقه)، عربی و فرانسه رواج دارد. مردم این كشور غالباً مسلمان و سنی هستند.