زمان - پس از دو هفته پخش از شبکه «آیفیلم» یک منبع خبری از تلاش شبکههای تلویزیونی مصر برای خرید سریال مختارنامه خبر داد.
فارس، در حالی که دو هفته از پخش سریال مختارنامه بر روی شبکه «آیفیلم» میگذرد یک منبع خبری اعلام کرد چند شرکت مصری به دنبال خرید این سریال برای پخش از شبکههای تلویزونی عربی هستند.
پایگاه خبری «جیانفورمی» در حالی که بهمانند تمام محافل عربی از پخش این فیلم ابراز نگرانی میکرد، نوشت: یک منبع مهم در یکی از شرکتهای تولید و پخش تصریح کرده است بعضی از شبکههای مصری تلاش دارند تعدادی از سریالهای ایرانی که به داستان صحابه پیامبران میپردازد را خریداری کنند.
این پایگاه خبری اعلام کرد در بالای فهرست این شبکههای تلوزیونی سریال «مختارنامه» قرار دارد.
در همین حال این پایگاه خبری از خریداری این سریال توسط شبکههای مصری انتقاد کرده است.
شبکههای تلویزونی مصر پیش از این نیز با وجود تمام مخالفتهای سریال «یوسف پیامبر» را برای بینندگان عرب پخش کرده بودند.
استقبال جهان عرب از سریالهای ایرانی رو به افزایش است
به نظر میرسد اقبال به سریالهای ایرانی در کشورهای عربی رو به افزایش است و پیش از این ماهر صلیبی کارگردان سینمای سوریه در گفتوگو با فارس گفته بود: درباره سریالها و بهویژه سریالهای تاریخی ایرانی باید گفت که توجه خاصی در کشورهای عربی به این سریالها به ویژه سریال یوسف پیامبر میشود.
ماهر صلیبی با اشاره به پخش چند سریال اجتماعی چون سریال «اغما» در ماههای اخیر از شبکه امبیسی، ادامه داد: همچنین سریالهای اجتماعی که اخیرا به صورت دوبله شده پخش شد نیز مورد توجه تماشاگران عرب قرار گرفت.
همچنین لمی طیاره منتقد سینمای سوریه نیز پیش از این در گفتوگو با فارس گفته بود: معتقدم سریال یوسف پیامبر و دیگر سریالهای ایرانی به خوبی ساخته شده و با دوبله خوبی که به آنها اضافه شده، شاهد موفقیت بیشتر اثر هستیم.
این منتقد سوری همچنین به تحسین سریالهایی چون یوسف پیامبر و مریم مقدس در سوریه اشاره و تصریح کرد: تماشاگران عرب و حداقل در سوریه اینگونه سریالهای ایرانی را میپسندند.
*مخالفتها با سریالهای ایرانی دلایل تجاری دارد
این در حالی است که مخالفتها با سریالهای تاریخی ایرانی به بهانههای مذهبی ادامه دارد اما به نظر میرسد این دارای مبانی دیگری است
لمی طیاره با اشاره به جدالهای موجود درباره برخی سریالهای ایرانی گفت: ممکن است ورای این جدالها این باشد که بعضی از شرکتهای تولیدی در کشورهای عربی مصالحشان مغایر ورود چنین آثاری باشد که این یک مساله تجاری است.
لمی طیاره افزود: سریالهای تلویزیونی امروز به یک صنعت و تجارت تبدیل شده و بالطبع هر شرکتی به دنبال حمایت از آثار خود و محافظت از بازار خود است.