دولت مصر با ممنوع کردن هرگونه تجمع هشدار داد، تظاهرات مخالفان را به شدت سرکوب خواهد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، مجری این شبکه ابتدا گفت: بسیاری از کارشناسان سیاسی از شمار عظیم مردمی که در اعتراض به دولت حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر به خیابان های آمده بودند، شگفت زده شدند؛ خصوصاً این که تظاهر کنندگان با برخورد قاطع و سرسختانه نیروهای امنیتی دولت مصر مواجه شده بودند.
تظاهر کنندگان به صراحت، خواهان پایان حکومت سی ساله حسنی مبارک هستند که به ادعای آنان همراه با شکنجه، فقر، و فساد بوده است .
بنا بر این گزارش، پس از گذشت مراحل اولیه تظاهرات که توسط دولت مصر تحمل شد اما پلیس این کشور با استفاده از گاز اشک آور، آب فشار قوی، باتون و غیره تلاش کرد، تظاهر کنندگان را متفرق کند.
در نهایت پلیس ضد شورش به تظاهر کنندگان حمله کرد و دست کم چهار نفر کشته و صدها نفر دیگر نیز مجروح شدند.
روایه راجه، خبرنگار این شبکه طی گزارش زنده از قاهره در رابطه با ادامه تظاهرات ضد دولتی در مصر و هشدار دولت مبنی بر ممنوعیت این گونه تظاهرات، گفت: ساعاتی پیش، وزارت کشور مصر بیانیه شدید اللحنی صادر کرد که در آن آمده است نیروهای پلیس برای ساعت ها خویشتن داری کردند اما در نهایت مجبور شدند با تظاهر کنندگانی که به سوی نیروهای پلیس سنگ پرتاب می کردند، درگیر شوند. دولت مصر اذعان کرد پلیس این کشور، از گاز اشک آور و آب فشار قوی برای پراکنده کردن جمعیت معترضان که برخی از میادین بزرگ قاهره را مسدود کرده بودند، استفاده کرده است.
در این بیانیه همچنین آمده است تظاهر کنندگان، یک خودرو پلیس را آتش زده اند.
روایه راجه افزود: ما خودمان آن خودرو را در حال آتش گرفتن مشاهده کردیم.
ده ها نیروی پلیس نیز در این درگیری ها زخمی شده اند. بیانیه وزارت کشور مصر، شمار تظاهر کنندگان در خیابان های قاهره را کمتر از انچه بود گزارش کرده است و افزوده است این که گفته می شود، صدها هزار نفر در این تظاهرات شرکت کرده اند، صحیح نیست و فقط ده هزار نفر در بزرگترین میدان قاهره تجمع کرده بودند.
وزارت کشور مصر همچنین در بیانیه خود هشدار جدی داده است که در روز چهارشنبه هیچ کس حق ندارد در تظاهرات شرکت کند و هر گروه یا افرادی که حتی تجمع نمادین انجام دهند یا تحریک به تظاهرات کنند، دستگیر و محاکمه خواهند شد.
مجری این شبکه پرسید با توجه به اتفاقات اخیر در تونس، آیا به نظر شما تظاهر کنندگان مصری به هشدارهای دولتی مبنی بر ممنوعیت تظاهرات اهمیت خواهند داد؟ وی افزود، البته باید در نظر گرفت که روز سه شنبه، روز رسمی تعطیلی ملی در مصر بود و این احتمالاً فرصت بهتری بوجود آورد که جمعیت مضاعفی از معترضان به خیابان ها بریزند.
این در حالی است که در روز چهارشنبه بسیاری از شهروندان مصری باید به سرکارهای خود می رفتند.
گزارشگر این شبکه افزود، البته هنوز خیلی زود است که در این خصوص قضاوت کنیم که آیا تظاهرات مخالفان و اعتراضات خیابانی، حتی به رغم سرکوب شدید آن توسط دولت ادامه خواهد یافت یا نه.
در همین رابطه دکتر عبدالله الاشعل ، استاد حقوق دانشگاه امریکایی قاهره گفت: این بار، تظاهرات مخالفان کاملاً مردمی و بسیار جدی است و حتی مسلمانان و مسیحیان نا امید در مصر، به رغم ممنوعیت های صریح دینی، به خودکشی روی آورده اند، زیرا با توجه به فقر، بیکاری و فساد دولتی، دیگر انگیزه ای برای زندگی ندارند. وی تأکید کرد به نظر من، مردم مصر نیز قادر ند دولت مبارک را مانند دولت بن علی در تونس سرنگون کنند و دولتی مردمی برسر کار آورند.
روایه راجه اضافه کرد، رهبران مخالفان مصر پس از مشاهده وقایع تونس از مردم این کشور خواستند در روز تعطیل 25 ژانویه که به روز پلیس معروف است به خیابان ها بریزند.
این رهبران گفتند، ما مصری ها نمی توانیم روز پلیس را جشن بگیریم، زیرا غالباً پلیس این کشور با شهروندان مصری با خشونت و بی رحمی برخورد می کند.
همین امر، جرقه تظاهرات عظیم ضد دولتی در مصر را زد.
چهار محور اصلی اعتراض تظاهر کنندگان، خشونت پلیس، فساد، بیکاری، و ادامه وضعیت فوق العاده در مصر بوده است.
گزارشگر این شبکه در خاتمه افزود: تقریباً نیمی از مردم مصر زیر خط فقر به سر می برند و بسیاری از آنان در زاغه های بسیار رقت بار با خانواده های فقیر خود زندگی می کنند و از ثروت های عظیم دولت و ثروتمندان این کشور چیزی نصیب آنان نشده است.