خبرگزاري فارس: هماهنگ كننده جمعيت ملي تغيير در انگليس گفت: ديكتاتور تونس همانند " مبارك " وجود مشكلات را انكار ميكرد. مسئولان مصري هم سر خود را زير برف كرده و بحران كشور را نميبينند.
به گزارش فارس، دكتر "صلاح ابوالفضل " در گفتوگوي تفصيلي خود با برنامه "اوراق مصريه " شبكه تلويزيوني "الحوار " در پاسخ به سوالي درباره خودسوزي دستكم 14 شهروند مصري در پي سرنگوني رژيم ديكتاتوري در تونس و اينكه آيا زندگي در مصر تا اين حد دشوار شده است كه اين افراد مردن را به زندگي در اين كشور ترجيح مي دهند، اظهار داشت: خودكشي يك پديده اجتماعي است و زماني به سراغ فرد مي آيد كه احساس مي كند بر سرنوشت خود حاكم نيست و به بن بست رسيده است.
* هرج ومرج سياسي و اقتصادي از عوامل آمار بالاي خودكشي در مصر
وي گفت: مشكل جامعه مصر، وجود هرج و مرج سياسي و اقتصادي و بهداشتي در آن است. شهروند مصري به اطراف خود نگاه مي كند و مي بيند كه مردم هر روز فقيرتر مي شوند. وجود اين فشارها و ناتواني در تعيين سرنوشت، ميانگين خودكشي ها را افزايش مي دهد.
دكتر صلاح ابوالفضل درپاسخ به اين سوال كه با توجه به اينكه براساس آمار رسمي منتشر شده درمصر، 104 هزار نفر در سال 2009 در اين كشور اقدام به خودكشي كرده اند و پنج هزار نفر از آنها جان خود را از دست داده اند، آيا حكومت مصر براي بهبود اوضاع اقتصادي و انسداد سياسي در مصر كاري خواهد كرد، گفت: اين آمار گسترده نشان مي دهد مردم احساس دشواري و تنگنا و نااميدي مي كنند و متاسفانه اين پديده درحال گسترش است و اگر هرج و مرج ياد شده و مشكلات اساسي مردم حل نشود، بحران افزايش خواهد يافت.
* مسئولان مصر سرخود را زير برف كردهاند
وي درباره مواضع مسئولان حزب حاكم ملي درمصر كه از وضعيت خوب كشور و وجود آزادي و نبود هيچ گونه بحراني سخن مي گويند و پايين آمدن شديد شاخص هاي بورس مصر را امري طبيعي مي دانند، گفت: زين العابدين بن علي ديكتاتور تونس هم اينگونه رفتار مي كرد و وجود مشكلات را انكار مي كرد و ديديد كه چه سرنوشتي به سراغش آمد. بگذاريد مسئولان مصري هم سر خود را زير برف كنند و بحران هاي كشور را نبينند؛ همانطور كه زين العابدين آن را نديد.
* مردم مصر به دنبال فرصت براي تغيير ميگردند
صلاح ابوالفضل گفت: مخالفان از طيف ها و احزاب مختلف بايد در مصر همكاري و كار دست جمعي حركت كنند و "محمد البرادعي " رئيس جمعيت ملي تغيير در بيانيه خود ايده و افكار همه نيروهاي ملي در مصر را مطرح كرده است
وي گفت: مردم مصر تمايل به تغيير دارند اما اين كار زمان مي برد و ما شاهد تظاهرات هر روزه در مصر هستيم و اگر پاي صحبت مردم مصر بنشينيد آنها صبح تا شب درباره اعتراض و نارضايتي سخن مي گويند.
هماهنگ كننده جمعيت ملي تغيير در انگليس گفت: مردم مصر ديدگاه خود را بيان كرده و خواهان تغيير هستند اما درمقابل نظام آنها را سركوب مي كند؛ بنابراين مردم مصر به دنبال فرصتي مي گردد و من به عنوان يك شهروند مصري دوست ندارم كه مردم مجبور شوند به خيابانها بيايند و دريايي خون يا هرج و مرج به راه بيفتند بلكه اميدوارم كه رژيم كنوني سرعقل بيايد تا كار به اينجا كشيده نشود.
* مصر نيازمند قانون اساسي جديدي است
وي گفت: مصر نيازمند قانون اساسي جديدي است كه اجازه چرخه واقعي قدرت را بدهد و بر استقلال قوا و دموكراسي واقعي تاكيد كند.
هماهنگ كننده جمعيت ملي تغيير در انگليس در پايان انقلاب تونس را نظير نسيم خوبي توصيف كرد كه از اين كشور با بوي انقلاب و تغيير به سمت كشورهاي عربي وزيدن گرفته است.