یک مسئول بلند پایه نیروی دریایی امریکا روز چهار شنبه تاکید کرد برای ریشه کنی پدیده دزدیهای دریایی در سواحل سومالی و خلیج عدن، باید به روشهایی که در مبارزه با تروریسم استفاده می شود، متوسل شویم.
دریادار مارک فاکس تاکید کرد دزدان دریایی دامنه فعالیتهای خود را گسترش داده و از مدتی پیش نه تنها در سواحل شاخ افریقا به کشتیهای تجاری حمله می کنند بلکه کشتیهایی را نیز که در مناطق دورتری در اقیانوس هند تردد می کنند، در امان نمی گذارند.
مارک فاکس افزود به همین علت لازم است که برای موفقیت در مبارزه با دزدیهای دریایی، یک راهبرد قوی و منسجم اتخاذ شود. این مسئول بلند پایه نظامی امریکا افزود شمار افرادی که دزدان دریایی سومالی گروگان گرفته اند از سیصد و پنجاه نفر در ماه سپتامبر به هفتصد و پنجاه نفر در ماه ژانویه امسال افزایش یافت.
مارک فاکس که فرماندهی نیروهای دریایی را در ستاد فرماندهی مرکزی امریکا بر عهده دارد خاطر نشان کرد برای مقابله با دزدیهای دریایی لازم است که رویکرد خود را تغییر دهیم چرا که نسبت به دو سال گذشته، گستره و دامنه این معضل افزایش یافته است.
این مقام نظامی امریکا افزود به عقیده من ، لازم است که در مبارزه با دزدیهای دریایی به روشهایی روی اوریم که امریکا در سالهای اخیر در مبارزه با تروریسم استفاده کرده است.
وی به عنوان مثال به حملات پیشگیرانه یا حملات موشکی با هواپیماهای بدون سرنشین اشاره کرد. این مقام نظامی امریکا در عین حال اذعان کرد که توصیه ها و پیشنهادهای وی در این زمینه الزاما مورد موافقت فرماندهی نیروهای دریایی اروپا، آتلانت، که در اقیانوس ارام با دزدیهای دریایی مبارزه می کند، قرار نخواهد گرفت.
بزرگ ترین عملیات مبارزه با دزدیهای دریایی موسوم به آتلانت را اتحادیه اروپا در نوامبر سال دو هزار و هشت در سواحل سومالی و خلیج عدن اغاز کرد اما در ماموریت خود به موفقیت چندانی دست نیافته است.
مارک فاکس خاطر نشان کرد احتمالا همتایان اروپایی وی با پیشنهاد وی مبنی بر توسل به حملات پیشگیرانه برضد دزدان دریایی موافقت نخواهند کرد. ژاک لانگ، مشاور سازمان ملل متحد، چهار شنبه با ارائه گزارشی به نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، اعلام کرد روسای قبایل عامل پنهان و پشت پرده حملات دزدان دریایی هستند بنابراین برای ریشه کنی پدیده روز افزون سرقتهای دریایی، لازم است که یک اقدام هماهنگ و جدی برضد انها صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، مطابق با گزارشی که معاون بان کی مون به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد، دزدیهای دریایی هر سال بین هفت تا دوازده میلیارد دلار برای جامعه جهانی هزینه دارد.