ژاک لانگ، مشاور سازمان ملل متحد، چهار شنبه شب در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، اعلام کرد شماری از سران قبایل و طوایف سومالی عامل اصلی حملات دزدان دریایی به کشتیهای تجاری در اقیانوس هند هستند.
ژاک لانگ که در گذشته عضو کابینه فرانسه بوده است، شب گذشته در نشست شورای امنیت گفت روسای قبایل عامل پنهان و پشت پرده حملات دزدان دریایی هستند بنابراین برای ریشه کنی پدیده روز افزون سرقتهای دریایی، لازم است که یک اقدام هماهنگ و جدی برضد انها صورت گیرد. ژاک لانگ که اوت گذشته از طرف بان کی مون،دبیر کل سازمان ملل متحد، ماموریت یافت درباره راههای موثر مبارزه با سرقتهای دریایی تحقیق کند، با ارائه گزارش خود به شورای امنیت تاکید کرد هدف قرار دادن نیروها و عواملی که پشت دزدیهای دریایی قرار دارند، در ریشه کنی این پدیده موثر است.
ژاک لانگ در گزارش خود پیشنهادها و توصیه های خود را در زمینه حقوقی و امنیتی ارائه و به پانزده عضو شورای امنیت اعلام کرد متاسفانه برای شناسایی و دستگیری مغزهای متفکر دزدیهای دریایی تا کنون اقدام موثری صورت نگرفته است.
وی افزود بر اساس تحقیقات ما، حدود پانزده تن از روسای قبایل به عنوان مغز متفکر دزدیهای دریایی عمل می کنند و ما اسامی انها را به دست اورده ایم. مشاور بان کی مون تصریح کرد دزدان دریایی اکنون به کارشناسان پولشویی تبدیل شده اند و پولهای کلانی را که به دست می اورند در پروژه های مختلف از جمله ساخت و ساز هتل در کشورهای خارجی سرمایه گذاری می کنند و وظیفه کسانی که در مبارزه با دزدیهای دریایی دخیل هستند این است که جلو اجرای چنین پروژه هایی را بگیرند. ژاک لانگ در گزارش خود برای محاکمه دزدان دریایی سومالی که در بازداشت به سر می برند یا همچنان ازادانه فعالیت می کنند، تاسیس یک دادگاه تخصصی فرامرزی را در خاک تانزانیا خواستار شده است. حدود بیست و پنج هزار کشتی غیرنظامی هر سال از سواحل سومالی و ابهای ساحلی جنوب یمن که دریای سرخ را به دریای عرب متصل می کند تردد می کنند.
از سال دو هزار و هشت تا کنون، دزدان دریایی سومالی نزدیک به دو هزار ملوان و خدمه کشتیهای تجاری را گروگان گرفته و برای ازاد کردن کشتیها و گروگانها مبالغ هنگفتی باج گرفته اند.
بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، تا سی و یکم دسامبر گذشته ششصد و دوازده نفر و بیست و شش کشتی از کشورهای مختلف، در اختیار دزدان دریایی قرار داشت. به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، از زمانی که کشتیهای جنگی کشورهای خارجی برای مقابله با دزدان دریایی در سواحلی سومالی و خلیج عدن مستقر شدند، دزدیهای دریایی حالتی پراکنده تر پیدا کرده و به دیگر مناطق نیز سرایت کرده است.
بزرگ ترین عملیات مبارزه با دزدیهای دریایی موسوم به اتلانت را اتحادیه اروپا در نوامبر سال دو هزار و هشت در سواحل سومالی و خلیج عدن اغاز کرد اما این عملیات تا کنون نتایج مورد نظر را به همراه نداشته است.