تهران - "عبد الله واد" رئيس جمهوري سنگال، "شيخ تيجان جاديو" وزير امور خارجه خود را به نواکشوت پايتخت موريتاني اعزام کرد تا بين طرفهاي بحران سياسي موريتاني ميانجيگري و در راه نزديک کردن نظرات طرفهاي مختلف تلاش کند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبکه تلويزيوني الجزيره قطر روز شنبه با اعلام اين خبر افزود: از هنگام کودتاي نظامي در موريتاني در ششم اوت گذشته تا کنون، اين کشور در يک بحران سياسي قرار دارد و تلاشهاي داخلي و خارجي براي خروج از اين بحران به نتيجه نرسيده است.
شوراي نظامي حاکم بر موريتاني، اقدام خود در برکناري "سيدي ولد شيخ عبد الله"رئيس جمهوري اين کشور را "اقدامي اصلاحي و نه يک کودتا" قلمداد مي کند و او را مسوول بحران سياسي مي داند.
چند ماه پيش از کودتا در موريتاني، اين کشور در يک بحران سياسي ديگر قرار داشت چرا که رئيس جمهوري، حمايت اکثريت پارلمان را از دست داد و دولت وي دو بار با تلاش براي سلب اعتماد در پارلمان مواجه شد.
سپس گروهي از افسران ارتش به رياست ژنرال "محمد ولد عبد العزيز" رئيس جمهوري را برکنار کردند.
پس از اين کودتا، چند گروه و حزب سياسي از جمله 4 حزب موجود رد پارلمان، ضمن مخالفت با کودتا، جبهه ملي دفاع از دموکراسي را تشکيل دادند و به دومين خط سياسي حاضر در صحنه موريتاني تبديل شدند.
خط سوم صحنه سياسي اين کشور، حزب "فراکسيون نيروهاي دموکراتيک" به رهبري "احمد ولد دادا" است.
اين حزب از کودتاي نظامي حمايت ولي در عين حال تاکيد کرد با نظاميان همکاري نخواهد کرد و با نامزدي رئيس شوراي نظامي حاکم در انتخابات رياست جمهوري مخالف است، هم چنانکه با بازگشت به کار رئيس جمهور برکنار شده نيز مخالفت مي کند.
اتحاديه عرب کودتاي نظامي موريتاني را محکوم کرد ولي اعراب با اعمال مجازاتها عليه موريتاني هم مخالفت کردند.
موضع اتحاديه آفريقا در قبال اين کودتا بسيار شديدتر از اتحاديه عرب بود زيرا بلافاصله پس از کودتا، عضويت موريتاني در اتحاديه آفريقا معلق و برخي کيفرهاي فردي عليه رهبران کودتا اعلام شد.
ميانجيگري رهبر ليبي براي حل بحران موريتاني به نتيجه نرسيده است.