خبرگزاري فارس: روزنامه القدس العربي با اشاره به نگراني آمريكا از سرنوشت مبارك با ارائه تحليلي نوشت " واشنگتن حق دارد كه نگران باشد ، چرا كه فروپاشي نظام مصر به منزله شكست سياستهاي خارجي آمريكا در خاورميانه است ".
به گزارش فارس، روزنامه القدس العربي افزود: تظاهرات امروز (جمعه) در مصر كه انتظارمي رود بعد از نماز جمعه آغاز شود، معياري براي سنجش اوضاع و در واقع بيانگر ميزان نارضايتي مردم اين كشور از نظام " حسني مبارك " است.
" گفته مي شود مقامات مصري مي خواهند براي جلوگيري از گسترش اعتراض هاي مردم، حكومت نظامي برقرار كنند كه البته با توجه به اوضاع و دستپاچگي آنان در شرايط فعلي ، اين مسئله بعيد به نظر مي رسد ".
"ملت مصر مانند تونسيها ، ترس را كنار گذاشته اند و ديگر از تانكهاي نيروهاي نظامي و امنيتي و باتوم هاي سنگين آنان هراسي ندارند و گازهاي اشك آور را همچون بهترين عطرها استنشاق مي كنند ".
* نظام متزلزل حاكم مصر بايد برود
"سلطه نظام حاكم درمصر تضعيف و متزلزل شده است و در برابر موج اعتراض ها و شعارهاي قوي مردم كه كناره گيري آن را خواهان هستند و فساد و سركوبگري و لغو آزادي ها را محكوم مي كنند ، سست شده است ".
"نمي دانيم نظام مصر چقدر در برابر اين اعتراض ها مقاومت مي كند ولي آنچه مي دانيم اين است كه انتفاضه فعلي مردم مصر با مخالفت ها و اعتراض هاي قبلي آنها متفاوت است ؛ افزون براينكه ميزان درد و رنج آنان كه به انفجار اوضاع مصر منجر شده هم متفاوت است ".
به گزارش العالم، القدس العربي افزود: 40 ميليون مصري زير خط فقر زندگي مي كنند و اين بدان معنا نيست شرايط افرادي كه زيرخط فقر نيستند از سايرين بهتر است؛ اوضاع بد اقتصادي مردم مصر تا جايي پيش رفته كه به استثناي قشر محدودي كه پايه و ستون اصلي نظام حسني مبارك به شمار مي روند و از راه هاي فساد امرار معاش مي كنند، در شرايط بسيارنابسامان قرار دارد.
* پيوستن نيروهاي امنيتي مصر به مردم
اين روزنامه عرب زبان كه در لندن منتشر مي شود، مي افزايد:تعداد شهداي انتفاضه مردم مصر در مقايسه با انتفاضه مردم در تونس و يمن تاكنون كمتر است اما شاخص نمودار آن چندان تغيير نمي كند و ثابت است، به نظر مي رسد كه نيروهاي امنيتي مصري كه تعداد آنها بيش از يك ميليون نفر است ، نمي خواهند خون مردم را بريزند و اين مساله از اهميت زيادي برخوردار است كه مي تواند در آينده نزديك مصر تاثير گذار باشد.
" شايد نيروهاي امنيتي مصر در نهايت براي جلوگيري از ريخته شدن بيشتر خون مردم به آنها بپيوندند و زمينه را براي رهبر جديدي فراهم كنند تا زمام امور مصر را دردست بگيرد تا بدين ترتيب ملت مصر ، كرامت،عزت و نقش مهم خود را كه طي سي سال گذشته در سطح عربي، منطقه اي وبين المللي از دست داده است، بازيابند ".
براساس آخرين گزارشهاي رسيده، شماري از افسران و سربازان مصري به تظاهرات كنندگان ملحق شده يا از يگان هاي خدمت خود فرار كرده اند.
* واشنگتن حق دارد نگران باشد
" واشنگتن حق دارد كه نگران باشد ، چرا كه فروپاشي نظام مصربه منزله شكست همه سياست هاي خارجي آمريكا در خاورميانه و ناكامي اين كشور در به اصطلاح مبارزه با تروريسم و دشوار شدن اوضاع نيروهاي آن در عراق و افغانستان است ".
"دولت هاي آمريكا همواره با تلاش بسيار، پول هاي هنگفتي را براي تحكيم اركان نظام مصر صرف كردهاند نه به اين دليل كه به آن علاقه دارند بلكه به جهت آنكه امنيت مرزهاي اسرائيل را تامين كند و چرخش روند سازش را حتي در صورت نتيجه بخش نبودن آن ، ادامه دهد ".
القدس العربي مي نويسد: قطعا ً اسرائيلي ها نيز نگران هستند و تحولات مصر را پيگيري مي كنند ، واضح است كه براي اسرائيلي ها در مصر نظامي بهتر از نظام فعلي كه امنيت اسرائيل را در قبال منافع ناچيز تامين كند ، روي كار نخواهد آمد.
* نظامهاي ميانهروي عرب بر سر دوراهي
" به نظر مي رسد كشورهاي ميانه روي عرب كه نظام مصر را تكيه گاه خود مي دانند ، بعد از اينكه تونس را از دست دادند ، برسر دو راهي سختي قرار گرفتهاند و حتي در آستانه از دست دادن مصر كه از اهميت بيشتري براي آنان برخوردار است ، ميباشند ".
القدس العربي تاكيد كرد: مصر در آستانه تغييرات اساسي و سرنگوني نظام حسني مبارك قرار دارد اما اين تغييرات به گذر زمان هم نياز دارد و شايد تاكنون برخي از خاندان اين نظام به دنبال يافتن جاي امني، باشند؛ اما كساني كه كرامت و ثروت هاي كشور را به غارت برده اند ، مسلما ً روي آرامش و راحتي را نخواهند ديد.