خبرگزاري فارس: اعدام انقلابي انور سادات فرعون مصر از جمله اتفاقات برجسته تاريخ مصر است چراكه بواسطه آن ديكتاتور سابق مصر به سزاي اعمال ننگين خود رسيد و خروش مردان مسلمان و انقلابي مصر درس عبرتي را براي حاكمان فاسد به يادگار گذاشت.
به گزارش خبرگزاري فارس، اعدام انقلابي انور سادات فرعون مصر از جمله اتفاقات برجسته تاريخ مصر است چراكه بواسطه آن ديكتاتور سابق مصر به سزاي اعمال ننگين خود رسيد.
روز 14 مهر 1360 ، در حالي كه مقامات لشكري و كشوري مصر مشغول تماشاي مراسم رژه نيروهاي مسلح در شهر قاهره بودند، فرياد تكبير چند جوان مسلمان مصري با نفير گلوله در هم آميخت و به زندگي يكي از كثيف ترين ديكتاتورهاي جهان پايان داد. ديكتاتوري كه رسما خود را وارث فراعنه مصر مي دانست و ملت مسلمان مصر را به بدترين شكل ممكن تحقير كرد.
زماني كه انور سادات در سال 1977 دست دوستي به سوي رژيم اشغالگر قدس دراز كرد و به عنوان اولين كشور مسلمان ، موجوديت اين رژيم را به رسميت شناخت تمامي جهان اسلام در بهتي مرگبار فرو رفت. كشوري كه تا چند سال قبل خط مقدم نبرد با اشغالگران صهيونيست به شمار مي رفت و چشم اميد همه امت اسلام به خاكريزهاي آن دوخته شده بود ، ناگهان به متحد استراتژيك اسراييل در خاورميانه مبدل شده و رييس جمهور آن در برابر دوربين هاي رسانه اي با رييس دولت صهيونيستي شراب مي نوشيد. در اين ميان ، سوء مديريت اقتصادي و فرهنگي رژيم سادات در داخل مصر نيز ، اين كشور را به فقر و فلاكتي بي سابقه دچار ساخت و بر آتش خشم عمومي ملت مصر از رييس جمهورشان دامن زد.
سادات پس از انعقاد قرارداد خيانت بار صلح با اسراييل ( موسوم به "معاهده كمپ ديويد ") با اتكا به پشتوانه كشورهاي غربي ، روز به روز عرصه را بر مردم مصر كه به شدت دچار احساس تحقير شده بودند تنگ تر نمود و بي توجه به افكار عمومي كشور خود ، روز به روز به قامت يك ديكتاتور تمام عيار نزديك تر شد و در برابر ملت مسلمان مصر رجزخواني نمود و سرانجام جان خود را بر سر اين راه گذاشت.
سادات با حمايت همه جانبه از منافع آمريكا در خاورميانه و آفريقا ، نفرت عمومي مسلمانان را نيز به جان خريد و سياست هاي وي عليه مسلمانان لبنان ، سودان و حتي ايران ، او را تبديل به يكي نمادهاي شرارت و خيانت در افكار عمومي مسلمانان نمود. حمايت بي دريغ او از شاه مخلوع ايران كه در جهان عرب به لقب " برادر اسراييل " شهرت داشت و پناه دادن به او در حالي كه هيچ كشوري در سراسر جهان حاضر به پذيرش او نبود ، بيش از پيش به جايگاه مصر در ميان مسلمانان لطمه زد.
سرانجام گروهي از افسران مسلمان مصري تصميم گرفتند اين لكه ننگ را از دامان ملت خود پاك كنند و با اعطاي جان خود ، عزتي دوباره به كشور خويش ببخشند. اين جوانان مجاهد عبارت بودند از:ستوان يكم خالد احمد شوقي الاسلامبولي، عبدالحميد عبدالسلام عبدالعال، عطا طايل حميده رحيل، حسين عباس محمد.
اين افراد توانستند تحت رهبري سروان خالد اسلامبولي ، عمليات اعدام "انورسادات " را با موفقيت طراحي و به انجام برسانند و خود نيز توسط رژيم مصر دستگير و در حالي كه آواي تكبير بر لب داشتند به جوخه اعدام سپرده شدند.