استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره تصریح کرد حکومت مصر هیچ برنامه سیاسی در مقابل اعتراضات ندارد و فعلا به برخورد امنیتی با ان اکتفا کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره حسن نافعه در گفتگوی اختصاصی با این شبکه درباره بازگشت محمد البرادعی به مصر و انتقاد از وی به سبب غیاب طولانی مدت از صحنه سیاسی مصر و اینکه وی در این مرحله چه کاری می تواند برای مصر انجام دهد گفت: بازگشت البرادعی بهتر از نیامدن وی است.
او می داند اخیرا مورد انتقادات زیادی قرار گرفته است.
به نظر من وی نیز مثل دیگران از قیام بزرگی که مصری ها آغاز کرده اند غافلگیر شده است.
برخی می گویند البرادعی می کوشد بر موجی که ایجاد شده است سوار شود اما نباید فراموش کنیم البرادعی در ماه های پایانی مدیریت خود در آژانس بین المللی انرژی اتمی با صراحت اعلام کرد در صورتی که اصلاحات قانون اساسی در مصر انجام شود آماده است هر نقشی را ایفا کند که نامزدی برای ریاست جمهوری نیز از آن جمله است.
وی افزود: ما به عنوان اعضای جنبش ملی مبارزه با موروثی شدن ریاست جمهوری با وی تماس گرفتیم و با وی دیدار کردیم و پس از این دیدار جمعیت ملی تغییر را به ریاست وی تاسیس و ابراز امیدواری کردیم وی به یک رهبر میدانی تبدیل شود اما وی به سبب سفرهای زیاد خود با انتقادات زیاد روبرو شد.
نافعه ادامه داد با این حال همچنان معتقدم البرادعی می تواند نقش مهمی ایفا کند.
بازگشت وی اقدام بسیار مناسبی بود که خیلی از افراد منتظر آن بودند. وی در ادامه درباره اعتراضات و ناآرامی ها در شهرهای مختلف مصر و این که دولت اکنون چه راهکارهایی پیش روی دارد و سناریوهای آینده چگونه خواهد بود گفت: به نظر من ملت مصر قیام بزرگی را آغاز کرده اند.
این امر نشان می دهد مردم حمایت خود را از دولت سلب کرده اند و نظام از نظر مردم دیگر مشروعیت ندارد.
نظام مصر فعلا با اعتراضات مردمی برخورد امنیتی می کند.
هیچ راهکار سیاسی پیشنهاد و مطرح نشده است و اراده ای برای اصلاحات سیاسی واقعی وجود ندارد.
حتی در کنفرانس خبری صفوت الشریف نیز به نکته ای که نشان دهنده تصمیم دولت برای اصلاحات سیاسی باشد اشاره نشد.
وی در ادامه با اشاره به کشته و زخمی شدن برخی افراد در این ناآرامی ها افزود: همه احزاب از مردم خواسته اند آرامش خود را حفظ کنند و اعتراضات مسالمت آمیز باشد بنابراین هیچ توجیهی برای تیراندازی به معترضان وجود نداشته است.
تنها واکنشی که دولت می تواند به اعتراضات مردم نشان دهد واکنش سیاسی است که تا کنون شاهد چنین واکنشی نبوده ایم و دولت هیچ برنامه ای برای اصلاحات سیاسی ندارد.
وی افزود: خواسته های مخالفان کاملا روشن است.
حسنی مبارک باید اعلام کند برای انتخابات نامزد نخواهد شد زیرا وی با توجه به سن و وضع جسمی اش در وضعی نیست که بتواند بر کشور حکومت کند.
از سوی دیگر جمال مبارک فرزند وی نیز باید کاملا از صحنه سیاست کنار برود زیرا ورود وی به عرصه سیاست با هدف موروثی کردن قدرت صورت گرفته است که مردم مصر به کلی آن را رد می کنند.
یکی از انگیزه های این قیام مخالفت مردم با موروثی شدن حکومت است.
استاد علوم سیاسی گفت: در مصر همه راه ها برای نشان دادن اعتراضات بسته و پارلمان مصر نیز به کلی از مخالفان پاکسازی شده است.
به نظر من انتخابات پارلمانی اخیر نیز به شعله ور شدن آتش این قیام مردمی کمک کرده است.
مردم مصر کاملا دریافته اند که حزب حاکم ، رئیس جمهور ، فرزند وی و دولت هیچ اصلاحاتی را اجرا نخواهند کرد بلکه تنها راه اجرای اصلاحات ریختن به خیابان است.