یک مقام ارشد دولت اتیوپی اعلام داشت که علی رغم افزایش نا آرامی ها در سومالی ،برنامه یی برای صف آرایی نظامی در آن کشور ندارد .
به گزارش شین هوا از آدیس آبابا،ملس زناوی،نخست وزیر اتیوپی در این باره گفت :ما به دلایلی قصد چنین کاری را نداریم .
وی اظهار داشت ؛ اتیوپی معتقد است ثبات در سومالی بدون صف آرایی نیرو ها ی اتیوپیایی نیز میسر می باشد .
بر اساس این گزارش ، "ملس" در گفتگو با خبر نگاران با اشاره به این که عوامل دیگری نیز در عدم صف آرایی نیرو های نظامی به سومالی دخیل می باشند اظهار داشت ؛ اتیوپی هنوز فکر نمی کند که وضعیت سومالی خطر آشکار و واضحی بر ای امنیت ملی کشورش باشد.
وی همچنین گفت که صف آرایی نظامیان اتیوپیایی در سومالی غیر ضروری است .
نخست وزیر اتیوپی بر حمایت کامل کشورش از دولت انتقالی سومالی تاکید کرد و افزود ، هم اکنون ترجیح می دهد تا به جای استقرار نیرو های خود در آنجا به این کشور کمک کند .
در هفته های گذشته شاهدان عینی از حضور نیرو های اتیوپیایی در داخل سومالی به ویژه در نواحی مرزی این کشور خبر داده بودند .
"ملس" پذیرفت که نیرو های اتیوپی بعضی اوقات در نواحی مرزی بین دو کشور عملیات شناسایی انجام داده اند ..
وی در ادامه تاکید نمود که اتیوپی قصد بازگشت به سومالی را ندارد .
این در حالی است که نیرو های اتیوپیایی در اواخر سال 2006 وارد سومالی شدند تا از دولت انتقالی تحت محاصره ی شورشیان اسلام گرای این کشور دفاع نماید .اما اتیوپی بارها اتهام های وارده مبنی بر ورود نیرو های خود به خاک سومالی را به دنبال از سرگیری دوباره نبرد هایی که صدها نفر از اهالی این کشور را تاکنون کشته ، رد نموده است .
روز دوشنبه هفته جاری دولت انتقالی سومالی برای مواجهه با شورشیان اسلام گرا که بر علیه نیرو های دولتی مشغول نبرد می باشند حالت فوق العاده را در کشور اعلام داشت و از کشور های همسایه تقا ضا نمود تا نیرو های خود را به سومالی گسیل دارند .
دولت کنیا هفته گذشته اعلام کرد که در مقابل به خطر افتادن امنیت سومالی ساکت نخواهد نشست البته بعدا این کشور اعلام داشت که نیرویی را به سومالی اعزام نمی نماید .
شیخ حسن دهیر عیوض،رهبر اسلام گرایان تندرو ی سومالی روز چهارشنبه (دیروز) اعلام داشت ، نیرو هایش برعلیه هر کشوری که بخواهند برای کمک به سومالی وارد کشور شوند نبرد خواهد نمود و تاکید کرد که از صلح بانان اتحادیه آفریقا نیز خواسته است تا موگادیشو را ترک نمایند .
نزدیک به 4300 هزار نفر نیروی حافظ صلح از کشور های اوگاندا و بروندی در حال حاضر در موگادیشو به عنوان بخشی از 8000 هزار نفر نیروی پیشنهادی اتحادیه اروپا حضور دارند .
گفتنی است ؛ سومالی نزدیک به دو دهه می باشد که درگیر نا آرامی های داخلی بوده است و دولت کنونی سومالی پانزدهمین مورد از این نمونه برای ایجاد حکومت مقتدر مرکزی در این کشور تجزیه شده واقع در شاخ آفریقا می باشد.