خبرگزاري فارس: اكثر مطبوعات جهان با اختصاص بخش قابل توجهي از خبرها و تحليلهاي خود به انعكاس حوادث مصر بر اين نكته تاكيد كردند كه، رژيم مبارك به پايان راه خود رسيده و بايد با قدرت وداع كند.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الوفد "، روزنامه انگليسي "اينديپندنت " با چاپ كاريكاتوري از حسني مبارك كه نشان ميدهد، او به پايان راه خود رسيده است، در تفسيري بر تظاهرات اعتراض آميز مردم مصر عليه رژيم اين كشور نوشت: از اوضاع چنين برميآيد كه عصر حسني مبارك رو به پايان است و اين مرحله از تاريخ ملت مصر كه بيش از 30 سال ادامه داشت، به انتهاي خود رسيده است.
اما مجله آمريكايي "تايم " با تاكيد بر اين كه انقلاب فقيران را به سادگي نميتوان آرام كرد، نوشت: آنچه انقلاب مصريها را اين بار از ساير انقلابهاي اين كشور متمايز ميكند، مشاركت تمام اقشار و گروهها در آن اعم از زن و مرد و پير و جوان و بويژه طبقه فقير و مستمند است كه بخش اعظم جامعه مصر را تشكيل ميدهد.
تايم افزود: همين حضور همه جانبه و گسترده اقشار مختلف مردم و بويژه فقراست كه موجب شده تمام اقدامات نيروهاي امنيتي مصر با شكست مواجه شود و به نظر نميرسد، حسني مبارك بتواند بار ديگر بر اوضاع حاكم گردد.
به نوشته تايم ، شرايط بسيار سخت معيشتي طبقه فقير مصر را كه چيزي از دنياي سياست نميداند، به انقلاب واداشت و آنها را به خيابانها كشاند تا منادي خواستههاي خود باشند، بويژه اگر در نظر بگيريم كه اكثر ملت مصر زير خط فقر بسرميبرند و طي چند روز اخير ثابت كردهاند با وجود تمام شيوههاي سركوب بكار گرفته شده، همچنان بر تحقق خواستههاي اصرار ميورزند.
اين مجله با اشاره به سخنان "شادي طه " عضو حزب ليبراليست "الغد " جناح "ايمن نور " نوشت: رژيم مصر تلاش ميكند كه حمايتهاي بين المللي را با ترويج اين شايعات كه جماعت اخوان المسلمون در پس اين تظاهرات قرار دارند، براي خود بدست آورد، اما واقعيت چيز ديگري است، در اين تظاهرات همه ملت مصر و نه صرفا اخوانيها مشاركت داشتند، همانگونه كه خواستههاي آنها خواستههاي صرفا سياسي نيست بلكه بسياري از اين خواستهها اجتماعي و اقتصادي است.
شادي طه در ادامه سخنان خود افزود: حدود 90 درصد تظاهر كنندگان اولين بار است كه در راهپيمايي شركت ميكنند و اينها همان فقرا و طبقه مستمند جامعه مصر هستند كه رژيم مبارك هيچگاه آنها را نديد و اقدامي براي برآوردن خواستههايشان نكرد.