در حالي كه رسانههاي اكثر كشورهاي اروپايي ضمن استقبال از رويدادهاي اخير مصر، از اين اعتراضات مردمي اعلام حمايت كردهاند، مقامات رژيم صهيونيستي روند موجود را با نگراني زير نظر دارند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پايگاه اينترنتي مجله اشپيگل در گزارشي با اشاره به حوادث اخير مصر آورده است:
«مقامات اسرائيل كه حامي قطعي حسني مبارك، رئيس جمهور مصر به عنوان نزديكترين متحد خود هستند، با ترس و نگراني از جانشين احتمالي وي، به تحولات مصر مينگرند.
با آنكه سياستمداران اسرائيلي كمتر در قبال مسالهاي سكوت اختيار ميكنند، اما در واكنش به رويدادهاي اخير مصر به سكوتي غير معمول بسنده كردهاند.
به نظر ميرسد كسي در اسرائيل آمادگي تحليل و تفسير ناآراميها را نداشته باشد چرا كه حوادث خونين اخير در مصر نه تنها مورد استقبال مقامات اسرائيلي نيست كه حتي با ترديد مورد بررسي قرار ميگيرد و اخبار مربوط به رويدادهاي جهان عرب از تونس گرفته تا لبنان به شدت تحت پوشش اخبار رسانهاي اسرائيل است.
وزارت امور خارجهي اسرائيل در شرايطي كه رسانههاي جمعي ضمن استقبال از اين حركت مردمي، از شجاعت مردم مصر استقبال ميكنند تنها به اين پيام كوتاه بسنده كرد كه "ما حوادث اخير مصر را با دقت دنبال ميكنيم و البته در مسائل داخلي كشور همسايه خود دخالت نداريم".
به نظر ميرسد كه شايد استعفاي بنيامين بن اليعازر طي هفتههاي گذشته و پيوستن وي به حزب مخالف كارگر براي وي فرصتي را پيش آورده باشد تا بتواند آزادانه به اظهارنظر در خصوص تحولات مصر بپردازد.
وزير دفاع سابق اسرائيل كه در عراق متولد شده است و به عنوان كارشناس روابط اعراب و اسرائيل و دوست عمر سليمان، رئيس سازمان اطلاعات مصر مطرح است، اظهار داشت: انقلاب در مصر غير ممكن است و شرايط اين كشور آرام خواهد شد.
اظهارات بن اليعازر تا حدي رويكرد و مواضع سازمان اطلاعات اسرائيل و كارشناسان خاورميانه را كه معتقد به قدرت ارتش مصر هستند، آشكار ميكند.
بن اليعازر همچنين در خصوص اعتراضات صورت گرفته در مصر گفت: در هر صورت نميتوانيم كاري انجام دهيم غير از آنكه به مبارك اطمينان دهيم كه حامي وي هستيم و اوضاع به آرامش كشيده شود.
مصر اولين كشور عربي است كه در سال 1979 با اسرائيل قرارداد صلح منعقد كرد. با اين حال روابط قوي دو كشور تنها به سران آن محدود ميشود.
اتحاديههاي پزشكان، مهندسان و حقوقدانان اعضاي خود را متعهد كردهاند كه از عادي سازي روابط با اسرائيل جلوگيري كنند.
با گذشت 30 سال از انعقاد قرارداد صلح بين مصر و اسرائيل، سطح روابط تجاري دو كشور تنها 150 ميليون دلار است. اظهارات برخي مقامات مذهبي مصر نيز در خصوص انفجار كليساي شهر اسكندريه حاكي از آن است كه برخي مقامات مذهبي اين كشور با بدبيني به مقامات اسرائيلي مينگرند، چرا كه سخنگوي اخوان المسلمين مصر بعد از انفجار كليسا در شهر اسكندريه، عوامل اسرائيل را عامل اين حمله دانست و از تشديد تنش بين مسيحيان و مسلمانان توسط يهوديان خبر داد.
مقامات اسرائيلي اكنون از اين مساله هراس دارند كه با گذشت 30 سال از قرارداد صلح، يازدهمين ارتش قوي دنيا كه با مدرنترين سلاحهاي آمريكا مجهز است، عليه آنها وارد عمل شود. البته اين كه آيا مردم مصر بتوانند از طريق فرايندهاي دموكراتيك به اهداف خود دست يابند، امري قابل ترديد است چرا كه در كشوري كه نرخ بيسوادي هنوز بالاي 20 درصد است، احتمال به راه نيافتادن حمام خون براي تغيير در دولت امري غيرمحتمل است.»