محمد البرادعی، یکی از رهبران مخالفان سیاسی در مصر، کار حسنی مبارک، رئیس جمهور این کشور را به دنبال تظاهرات مردمی علیه وی، تمام شده دانست.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بن ویدمن، خبرنگار این شبکه در گزارش زنده از قاهره گفت، از سویی تظاهرات مردم مصر آنچنان گسترده شده، و از سوی دیگر مقابله پلیس مصر با مردم و با خبرنگاران، آنچنان شدید شده که حتی تهیه گزارش از وقایع مصر برای ما چالش برانگیز شده است.
وی افزود من که مدت ها است از این منطقه گزارش ارسال می کنم، تا کنون چنین وضعی را در مصر شاهد نبوده ام.
ویدمن افزود، من شب گذشته مصاحبه خصوصی تلفنی با محمد البرادعی، مدیرکل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی که به یکی از رهبران مخالفان در مصر تبدیل شده است داشتم.
ویدمن اضافه کرد، البرادعی در این مصاحبه اختصاصی تلفنی به من گفت، به نظر من، این آغاز روند تمام شدن کار حسنی مبارک در رأس حکومت مصر است.
گزارشگر این شبکه افزود، این در حالی است که البرادعی از محبوب ترین رهبران مخالفان در مصر نیست، اما نیروهای امنیتی مصر، وی را نیز برای مدتی بازداشت کرده بودند.
خبرنگار سی ان ان گفت، اکنون امکان انتقال قدرت از حسنی مبارک به پسرش به شدت زیر سؤال رفته است.
در عین حال گویی مقامات مصری در جهان دیگری سیر می کنند، زیرا می بینیم در کنفرانس های مطبوعاتی خود می گویند، همه چیز در مصر عادی و خوب است.
این در حالی است که مثلاً گزارش ها از شهر اسکندریه درباره تظاهرات ضد دولتی مردم مصر، پس از نماز جمعه و همچنین مقابله نیروهای امنیتی مصر با معترضین، حاکی از آن است که پلیس مصر به درون مسجدی که نماز جمعه در آن برگزار می شد، گاز اشک آور پرتاب کرده است.
همچنین تصاویر زنده نشان دهنده برخاستن دود غلیظ در کنار پلی در قاهره در کنار رود نیل و در نزدیکی مقر اصلی حزب حاکم مصر، است.
ضمناً گزارش شده که پلیس مصر به سوی تظاهر کنندگان، گلوله های پلاستیکی و گاز اشک آور شلیک می کند.
این در حالی است که بسیاری از امریکایی ها و اروپایی ها تصور می کنند، مصر صرفاً کشوری زیبا است که برای گردشگری و قایقرانی روی رود نیل، یا بازدید از اهرام ثلاثه خوب است، اما واقعیت این است که فقر و بیکاری، و همچنین افزایش بیش از حد قیمت های مواد غذایی در این کشور به شدت شایع شده و گویی مردم مصر بر این باورند که حسنی مبارک، هیچ اهمیتی به وضعیت وخیم معیشتی فقرا و ضعفای این کشور نمی دهد.
فقط اقلیت بسیار کمی از وابستگان به رژیم حاکم در این کشور در رفاه کامل بسر می برند و زندگی کاملاً اشرافی دارند، و اکثریت بسیار بالایی از جمعیت این کشور در سختی و مشکلات زندگی می کنند، اما توریست های خارجی، در مدت کوتاهی که در این کشور به گردشگری می پردازند، معمولاً از مشکلات مردم عادی مصر آگاه نمی شوند.
خبرنگار این شبکه در خاتمه افزود، گزارش بانک جهانی حاکی از آن است که چهل درصد مردم مصر با درآمد کمتر از دو دلار در روز، امرار معاش می کنند.