خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم کریستوف دو روکفوی درباره اوضاع مصر نوشت: حسنی مبارک رئیس جمهور مصر که بعد از تظاهرات ضد دولتی فعالان مخالف کمتر سازماندهی شده به لحاظ سیاسی، سکوت کرده است، از این به بعد باید حضور محمد البرادعی و تقویت اخوان المسلمین را در نظر بگیرد.
مطبوعات دولتی مصر روز جمعه بدون پرداختن به جزئیات به سادگی نوشتند رئیس جمهور اوضاع را دنبال می کند و با فرماندار سوئز (شمال- غرب) که در این شهر درگیری های خشونت آمیزی روی داده، تلفنی گفتگو کرده است. آنها همچنان از تماس تلفنی او با معمر قذافی رهبر لیبی که درباره ثبات مصر اطمینان داده است، خبر دادند. مبارک روز شنبه در مراسم سنتی افتتاح نمایشگاه سالانه کتاب قاهره شرکت میکند.
وزارت فرهنگ مصر اعلام کرد او در این مراسم سخنرانی نمیکند اما احتمال دارد به سئوالات پاسخ دهد. احمد نظیف نخست وزیر مصر که او نیز خیلی ملاحظه کار بوده است، تنها روز یکشنبه در پارلمان سخنرانی می کند. حسنی مبارک هشتاد و دو ساله که از سه دهه قبل قدرت را در اختیار دارد و از سلامت جسمی خوبی برخوردار نیست و تظاهرکنندگان مصری با هیاهو کناره گیری او را خواستارند، این بار سیاست به نعل و به میخ زدن را در درجه دوم اهمیت قرار داده و سکوت کرده است.
حبیب العدلی وزیر کشور مصر هم که مردم به شدت با او مخالف هستند، بعد از آنکه روز سه شنبه اعلام کرد تظاهرکنندگان افراد نا آگاهی هستند و اقدامات آنها تکرار نخواهد شد، سکوت کرده است. وزارت کشور مصر آن زمان هشدار داد تدابیر قاطعی را علیه تظاهرکنندگان اتخاذ خواهد کرد. حزب ملی دموکراتیک به رهبری حسنی مبارک هم سعی کرده است نسبت به حضور پر شمار قشر جوان در تظاهرات موضعی مثبتی اتخاذ کند، تنها اخوان المسلمین را به مصادره جنبش جوانان متهم کرده است.
صفوت الشریف دبیر کل این حزب روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: تظاهرات ابتدا مسالمت آمیز بود و قشر جوانان با در دست داشتن پرچم های مصر با احترام و به صورت مسالمت آمیز دیدگاه های خود را مطرح می کردند . اما وی با زیر سئوال بردن افرادی که اهداف سیاسی را با دعوت به هرج و مرج دنبال می کنند، به اخوان المسلمین، نخستین نیروی مخالف مصر که به تظاهر کنندگان پیوسته است، اشاره کرد. عمرو حمزاوی کارشناس سیاسی اعلام کرد حکومت با اقدامات خود از این راهبرد عدول کرده است. حمزاوی گفت: اشتباههای دولت و نیروهای امنیتی را بیست و پنجم ژانویه ( آغاز تظاهرت ) که فکر می کردند تنها صدها نفر به خیابان ها خواهند آمد، شاهد بودیم . وی به روزنامه مستقل الشروق اعلام کرد در واقع حضور گسترده جوانان در تظاهرات سد ترس را که حکومت بر روی آن برای پایان دادن به جنبش حساب باز کرده بود، شکست.
حکومت از این به بعد باید حضور البرادعی، مخالفی را که بعد از چند هفته اقامت خصوصی در اروپا پنجشنبه شب به قاهره بازگشت، در نظر بگیرد.
حضور او با سیاست پنهان کاری رژیم، تضاد آشکار دارد. مدیر کل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی و برنده جایزه نوبل صلح با پیشنهاد رهبری دولت انتقالی بلافاصله در چشم انداز بعد از مبارک مطرح شد.
البرادعی و جمعیت ملی تغییرات جنبش تحت حمایت او از ابتدای موج اعتراضی که گروه های حامی دموکراسی در اینترنت شروع کردند، با حمایت روبرو شد. او با دعوت به تحریم انتخابات پارلمانی نوامبر / دسامبر گذشته با اعتقاد به اینکه تقلب در رای گیری از قبل مشخص است، موضع خود را مشخص کرد و این دیدگاه در نهایت با حمایت دیگر مخالفان رو به رو شد.