گروه اخوان المسلمین مصر که پنجشنبه شب حضور خود را در تظاهرات علیه حکومت حسنی مبارک اعلام کرد نخستین قدرت مخالف دولت در مصر محسوب می شود هرچند که فعالیت این گروه به صورت رسمی ممنوع است.
به گفته وکیل این گروه ، پس از اعلام این خبر ، حدود بیست تن از اخوان المسلمین پنجشنبه شب بازداشت شدند. اخوان المسلمین که به صورت رسمی از صحنه سیاسی کنار گذاشته و به صورت دوره ای با بازداشت اعضای خود مواجه است در عمل در مصر مورد اغماض قرار می گیرد و شبکه های بانفوذ امداد اجتماعی را در این کشور در اختیار دارد. درحالی که اخوان المسلمین پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی سال دو هزار و پنج هشتاد و هشت کرسی در پارلمان قبلی در اختیار داشت تصمیم گرفت دور دوم انتخابات دسامبر گذشته را تحریم کند و از موارد گسترده تقلب و خشونت ها به نفع حزب حاکم سخن گفت. اخوان المسلمین که نامزدهای خود را به صورت مستقل معرفی کرده بود هیچ نماینده ای در دور نخست یعنی انتخابات بیست و هشت نوامبر نداشت و در دور دوم فقط برای بیست وشش کرسی پارلمان رقابت می کرد. حکومت مصر عزم خود را برای تضعیف حضور اخوان المسلمین در پارلمان پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار و یازده مخفی نکرده است. نوامبر گذشته، گزارشی از وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرده بود که اخوان المسلمین با بازداشت های خارج از روال قضایی و فشارهای دولتی مواجه بوده اند. اخوان المسلمین در مساجد بسیار فعال است و در این مراکز اقدامات کمک به افراد مستضعف در دانشگاه ها و در درون اتحادیه ها انجام می دهد. اخوان المسلمین قدیمی ترین جنبش اسلامگرای سنی محسوب می شود.
این جنبش در سال هزار ونهصد وبیست وهشت به دست حسن بنا تاسیس شد و نظریه آن حول محور توحید( یگانگی خداوند) و مداخله دین و سیاست قرار دارد. به گزار ش خبرگزاری فرانسه از قاهره، اخوان المسلمین در طول تاریخ خود بین مخالفت خشونت آمیز با حکومت و همکاری ، بین درخواست برای برقراری حکومت اسلامی و تضمین هایی برای احترام به بازی دموکراتیک در نوسان بوده است. در طول دهه هزار ونهصد وچهل، اخوان المسلمین اقدامات خونین به ویژه با قتل محمود فهمی النقرشی در سال هزار ونهصد وچهل وهشت انجام دادند.
آنها در آن هنگام با سرکوب شدیدی مواجه شدند. جمال عبدالناصر رئیس جمهوری مصر سپس ضرباتی بسیار سختی را بین سالهای هزار و نهصد و پنجاه و چهار و هزار و نهصد وهفتاد پس از تلاش برای قتل شخص او که به این جنبش نسبت داده شده بود وارد کرد. از سال هزار و نهصد پنجاه وشش، آنها از کمک مالی و نظامی سازمان اطلاعات مرکزی سیا که آماده بود هر اقدامی را برای تضعیف حکومت تحت حمایت روسها انجام دهد بهرهمند شدند. در سال هزار و نهصد و هفتاد و یک، انور سادات که به تازگی جانشین ناصر شده بود ممنوعیت اخوان المسلمین را لغو کرد و خواستار عفو عمومی شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، اما اخوان المسلمین واکنش بسیار بدی به تغییر گرایش سادات و امضای توافقنامه های صلح با اسرائیل نشان داد.
به این ترتیب در سال هزار ونهصد و هشتاد و یک سادات به دست شماری از اعضای قدیمی اخوان المسلمین که به افراط گرایی کشیده شده بودند به قتل رسید.