رئیس جنبش نهضت اسلامی تونس درباره تلاش های غرب برای دورزدن و مصادره انقلاب مردم تونس و رساندن افراد مورد حمایت خود به قدرت، هشدار داد.
شیخ راشد الغنوشی روز جمعه درگفت و گوی اختصاصی با شبکه العالم گفت: قدرت های غربی تلاش می کنند عواملشان را در تونس به قدرت برسانند، تا با آنها به راحتی وارد معامله شوند، اما کنون در تونس انقلاب وجود دارد و نه رژیم آمریکا و نه فرانسه و نه هیچ رژیم دیگری نمی تواند آن را به کنترل خود درآورد.
بن علی متحد غرب در مبارزه با اسلام بود
وی درباره دخالت غربی ها به ویژه آمریکا درامور تونس گفت: کشورهای غربی درمراحل اول انقلاب تونس، موضع منفی گرفتند؛ زیرا بن علی متحد آنها در مبارزه با اسلام بود؛ اما پس از پیروزی انقلاب مردم تونس اعلام کردند که از آن استقبال می کنند؛ زیرا دردولت کنونی همان عناصر رژیم قبلی حضور دارند که قبلا با غرب در تعامل بودند.
وی افزود: آمریکا پس از شکست درعراق، افغانستان، فلسطین به دنبال کسب یک پیروزی است، و تصور می کند که تونس می تواند الگلوی دمکراسی غرب باشد.
الغنوشی با بیان اینکه دموکراسی در تونس هنوز محقق نشده است، تاکید کرد: غرب همیشه از استبداد حمایت کرده است.
رئیس جنبش نهضت اسلامی تونس درادامه خاطرنشان کرد: این انقلاب به دنبال برقراری دولت ملی دمکراتیک است که هنوز محقق نشده است.
برافروخته شدن شعله های انقلاب تونس در کشورهای عربی
الغنوشی درباره تاثیر انقلاب تونس بر دیگر کشورهای عربی در منطقه گفت: پرچم تونس در کشورهای مختلف به اهتزاز درآمد، و این نشان می دهد که شعله های آتش این انقلاب درحال زبانه کشیدن است. بسیاری از رژیم های عربی ملت های خود را حقوقشان محروم کرده اند.
وی درباره حمایت کشورهای عربی و اسلامی از انقلاب تونس گفت: ما امیدواریم که چنین باشد و امیدواریم که همسایگان تونس از تحولات آن استقبال کنند.
الغنوشی خاطرنشان کرد: انقلاب تونس به دوراز تحولات قبلی آن نبود، بلکه فرجام آن تحولات است، البته منظورم این نیست انقلاب را در این شرایط پیش بینی می کردیم اما من تردیدی درباره وقوع آن نداشتم؛ زیرا تحولات و اوضاع تونس به طرف انقلاب پیش می رفت.
رئیس جنبش نهضت اسلامی تونس تصریح کرد: هنگامی که به تاریخ تونس نگاه می کنیم درمی یابیم که انتفاضه ها به صورت دوره ای روی می دهد. مقدمات انقلاب اخیر مانند وجود ظلم و چپاول ثروت ملی فراهم بود، و خانواده بن علی و طرابلسی اموال عمومی را چپاول می کردند.
الغنوشی تاکید کرد: مردم احساس کردند که از سوی رژیمی که به مسلمانان و احزاب اسلامی، اتحادیه ها، سوسیالیست ها، چپ گراها و دیگر گروه ها ظلم می کند، تحقیر شده اند.
انتفاضه مردم تونس، انتفاضه کرامت و بزرگی
الغنوشی تاکید کرد: انتفاضه مردم تونس انتفاضه گرسنگی نیست، بلکه انتفاضه کرامت و بزرگی بود، و مردم برای پایان دادن به اقدامات بن علی و خانواده اش به پا خاستند.
وی درباره موضع اش درخصوص حضور برخی از عوامل رژیم بن علی در دولت موقت گفت: تلاش هایی برای مصادره انقلاب مردم تونس وجود دارد از این رو شاهد آن هستیم که مردم به اعتراضات و تجمع های خود ادامه می دهند، و همچنین می بینیم که کاخ ریاست جمهوری از سوی مردمی که از مناطق مختلف و دوردست آمده اند، در محاصره است.
الغنوشی تاکید کرد: با وجود اینکه مردم نیازمند هستند، اما خواست آنها لقمه نان نیست آنها خواهان براندازی این حکومت و جایگزینی آن با حکومت نجات ملی، سرنگونی حزب حاکم ملی و کنار گذاشتن صفحه قوانین و نهادهای گذشته، هستند که هنوز برقرار نشده است و انقلاب برای رسیدن به این هدف ادامه دارد.
مردم تونس رهبران خود را انتخاب خواهند کرد
رئیس جنبش نهضت اسلامی تونس درخصوص برخی گفته ها مبنی براینکه انقلاب تونس رهبری یکسانی ندارد گفت: در زمان انتخابات خواهیم دید که مردم رهبران خود را انتخاب خواهند کرد، ما خواهان انتخابات آزاد و سالم و رسانه های آزاد هستیم تا مردم بتوانند رهبران خود را آزادانه انتخاب کنند.
الغنوشی در ادامه درباره مجازات عناصر رژیم سابق گفت: مردم تونس با کمترین هزینه رژیم دیکتاتوری را ساقط کردند و بازماندگان آن را نیز در داخل و خارج تونس دادگاهی خواهند کرد و اموال به سرقت رفته مردم را باز خواهند گرداند. ما ضد انتقام هستیم اما امیدواریم که عدالت مسیر خود را طی کند.
وی درخصوص موضع اسلام گراها در خصوص این انقلاب و موضع جنبش نهضت اسلامی نیز گفت: جنبش نهضت اسلامی برای ساقط کردن دیکتاتوری درمقایسه با هرگروه دیگری بهای گرانی متحمل شد، با وجود این مخالف تک حزبی است و از تکثرگرایی حزبی حمایت می کند.
الغنوشی در ادامه تاکید کرد که قصد ندارد پس از بازگشت به تونس از لندن نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود اما ممکن است جنبش نهضت اسلامی دراین خصوص نامزد معرفی کند.
وی درخصوص موضع معمرالقذافی گفت: سرهنگ قذافی دراین خصوص موضعی اتخاذ کرد که مردم تونس غافلگیر شدند؛ درحالیکه مردم انتظار داشتند وی اولین فردی باشد که از انقلاب آنها در براندازی دیکتاتوری صهیونیست استقبال می کند، اما وی موضع مغایری را اعلام کرد.
الغنوشی که در لندن در تبعید به سر می برد، تصمیم دارد روز یکشنبه برای مشارکت در جنبش مردم به کشورش بازگردد، و در شکل گیری این لحظه تاریخی مشارکت داشته باشد؛ وی همچنین تاکید کرده است که از سمت های سیاسی پرهیز خواهد کرد.