پليس ضد شورش مصر مردم معترض را که سعي داشتند به ميدان تحرير در مرکز شهر قاهره وارد شوند را به سوي پل کسرالنيل هدايت کرده است.
صدها نفر از مردم کشورهاي مختلف، در حمايت از قيام مردمي در مصر در اطراف سفارتهاي اين کشور در سراسر جهان تجمع کردهاند.
گروهي از مردم ترکيه با تجمع در مقابل سفارت مصر در آنکارا، همبستگي خود را با مخالفان دولت حسني مبارک در مصر اعلام کردهاند.
مردم انگليس نيز در مقابل سفارت مصر در لندن گرد آمده و از دولت قاهره خواستهاند تا از اعمال زور عليه مردم اجتناب کند.
در پايتخت تونس نيز تجمع مشابهي در مقابل سفارت مصر و در حمايت از مردم معترض اين کشور تشکيل شده است.
خبرگزاري فرانسه به نقل از يکي از تظاهرکنندگان اعلام کرد: "ما در اينجا جمع شدهايم تا بگوييم که مردم تونس از مردم مصر حمايت ميکنند. آنها هم از آنچه که ما در رنج بوديم، رنج ميبرند. اکنون زمان تغيير فرا رسيده است. "
قرار است در آلمان نيز مردم به محل ساختمان سفارت مصر رفته و تظاهرات مشابهي را در حمايت از مردم اين کشور ترتيب دهند.
يک منبع آگاه در وزارت خارجه ايران نيز با اشاره به تحولات مصر، حرکت مردم عدالتخواه اين کشور را بر اساس آموزههاي ديني و ناشي از بيداري اسلامي در منطقه دانسته است.
وي، از قيام مردمي در مصر، به عنوان حرکتي در جهت بازگشت اين کشور به جايگاه اصلي خود در صحنههاي داخلي، منطقهاي و بينالمللي ياد کرده است.
اين مقام آگاه افزود: مصر و مردم اين کشور استحقاق موقعيتهاي بالاتر و تاثيرگذارتري را در خاورميانه و جهان اسلام دارند و مقامات اين کشور بايد ضمن تمکين به خواستههاي بهحق مردم خود، از هرگونه برخورد خشونتآميز نيروهاي نظامي و امنيتي با اين موج مردمي اهتراز نمايند.
نيروهاي امنيتي مصر در شهر قاهره پايتخت و ساير شهرهاي اين کشور با مردم معترض درگير شدهاند.
هزاران نفر از مردم مصر با نقض مقررات منع رفتوآمد شبانه دولت به خيابانها آمدهاند. در شهر اسکندريه نيز نيروهاي ارتشي جايگزين نيروهاي امنيتي شدهاند.
بر اساس آخرين گزارشها طي درگيريهاي روز جمعه (8 بهمن) دستکم 3 نفر کشته شدند که به اين ترتيب شمار قربانيان درگيريهاي مصر به 12 نفر ميرسد. شمار زيادي از مردم نيز طي اين درگيريها مجروح شدهاند.
گروه اخوان المسلمين، مهمترين گروه ضد دولتي در مصر روز پنج شنبه (7 بهمن) با وجود ممنوعيت دولت در برگزاري هرگونه اعتراض و تظاهرات، مردم و مخالفان را به برپايي تظاهرات ضد دولتي پس از اقامه نماز جمعه دعوت کرد.
رژيم حاکم مصر بعد از آغاز اعتراضات، دسترسي به اينترنت و خطوط تلفن همراه را قطع و در مناطق مختلف قاهره، پايتخت اين کشور، نيروي ويژه مستقر کرده است.
در حال حاضر ارتش مصر با استفاده از خودروهاي نظامي در خيابانهاي قاهره پايتخت اين کشور مستقر شدهاند.
در همين حال، محمد البرادعي يکي از چهرههاي مخالف دولت مصر که به تازگي از وين به قاهره بازگشته است، براي رهبري و هدايت اعتراضهاي مردمي عليه دولت مصر و انتقال قدرت در اين کشور، اعلام آمادگي کرده است.
گفته ميشود، محمد البرادعي، دبيرکل پيشين آژانس بينالمللي انرژي هستهاي نيز در ميان ساير چهرههاي شاخص مخالف دولت در تظاهرات ضد دولتي شرکت کرده است.
مردم مصر با الهام گرفتن از انقلاب تونس که به حکومت 23 ساله زين العابدين بن علي در اين کشور پايان داد، از روز سه شنبه (5 بهمن) اعتراضهاي گستردهاي را در سراسر مصر برگزار کردهاند و پايان حکومت 30 ساله حسني مبارک را خواستار شدهاند.