88.04.06
دبیرکل سازمان ملی مبارزان الجزایر اعلام کرد که چنانچه فرانسه به دلیل جنایاتی که طی 132سال استعمار براین کشور مرتکب شده عذر خواهی نکند، از پاریس به مجامع بینالمللی شکایت خواهد کرد.
به گزارش شبکه ایران به نقل از رسانههای الجزایر، "سعید عبادو " دبیرکل سازمان ملی مبارزان این کشور تاکید کرد که دولت فرانسه باید به دلیل جنایاتی که در دوران 132 سال استعمار این کشور انجام داده، از دولت و ملت الجزایر عذرخواهی کند و در غیر این صورت، الجزایر به دادگاه بینالمللی کیفری لاهه و دیگر مجامع جهانی شکایت خواهد کرد.
وی افزود: اسناد و مدارک لازم در این زمینه در حال تهیه است و شاهدانی که هنوز زنده اند و از نزدیک جنایات سربازان فرانسوی را طی اشغال الجزایر از نزدیک دیدهاند، گواهی خواهندداد.
دبیرکل سازمان ملی مبارزان الجزایر با اشاره به پیگیری این موضوع در سازمان ملل و دادگاه بینالمللی لاهه افزود: این مساله را تا کسب نتیجه ادامه خواهیم داد و خواستار پرداخت غرامت از سوی دولت فرانسه خواهیم شد.
به گفته کارشناسان، مجمع ملی فرانسه بهمن ماه سال 1383 با تصویب قانونی، استعمارگری فرانسویان را در کشورهای شمال آفریقا یک اقدام مثبت و پیروزی خوانده بود که این امر موجب خشم افکار عمومی و سیاستمداران الجزایری گردید.
"عبدالسالم حبشی" یکی از مبارزان انقلاب الجزایر گفت: تصویب این قانون از سوی مجلس فرانسه یک توهین به ملت الجزایر و توهین به خانواده قربانیان استعمار فرانسه در الجزایر است.
از زمان تصویب این قانون در مجلس فرانسه, روابط دو کشور به تیرگی گرایید و مقامات و گروههای مردمی و مدنی الجزایر بر خواسته پیشین خود مبنی بر ضرورت عذرخواهی رسمی دولت فرانسه نسبت به جنایاتی که در طول 132 سال استعمار در الجزایر انجام شد , پافشاری بیشتری کردند.
چندی بعد « عبدالعزیز بوتفلیقه » نیز طی سخنانی ضمن ابراز تمایل کشورش به امضای پیمان دوستی با فرانسه , آن را منوط به عذرخواهی این کشور کرد. با این همه تنها چند روز پس از برگزاری آیینهای بزرگداشت روز تاریخی 26 مهر سال 1340 و تاکید مجدد مسوولان الجزایری و نهادهای مدنی این کشور و نیز چند گروه غیردولتی فرانسه بر ضرورت اعتراف فرانسه نسبت به جنایات دوران استعمار، گام مثبتی در پاریس برداشته شد.
پلیس پاریس در 26 مهر سال 1340 در حمله به صفوف راهپیمایان الجزایری که خواستار پایان دادن به استعمار کشورشان از سوی فرانسویها بودند، شماری از آنان را با غرق کردن در رود « سن » به قتل رساند که هنوز پس از گذشت 48 سال از این حادثه آمار دقیقی از تعداد قربانیان آن منتشر نشده است.
شبكه ايران