بي.بي.سي روز شنبه در گزارشي پيرامون تحولات اخير مصر نوشت: اگر دولت مصر از قدرت بركنار شود، پيامدهاي آن به اندازه اي گسترده است، كه شدت آن در واشنگتن هم محسوس خواهد بود.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، بي.بي.سي افزود: تاثير پيامدهاي وقايع مصر فراتر از خاورميانه حس خواهد شد. دهه 1960 را به ياد آوريد، زماني كه مصر در مركز جهان عرب قرار داشت و بازيگر اصلي در مراودات ديپلماتيك و استراتژيك و مشتاقانه در صدد اشاعه و ترويج عرب گرايي (پان عربيسم) در كشورهاي منطقه بود.
بر اساس اين گزارش، امروزه با گذشت بيش از 50 سال، بازيگران استراتژيك اصلي در خاورميانه سه كشور غير عرب هستند: اسرائيل (رژيم صهيونيستي)، تركيه و ايران.
اين پايگاه خبري افزود: با اين حال مصر هنوز در صحنه بين المللي مطرح است. اين كشور نه تنها به لحاظ تاريخي، بلكه به لحاظ وسعت و توان نظامي اش به يك صداي مهم در رايزني هاي جهان عرب تبديل شده است.
اين كشور يكي از متحدان اصلي آمريكا در منطقه است و در زمينه دريافت كمك هاي نظامي از آمريكا هم، بعد از رژيم صهيونيستي، در مقام دوم قرار دارد.
در عين حال مصر معضلات مشابهي همچون فقر، افزايش جمعيت جوان، افزايش بيكاري و عدم وجود روند دموكراسي واقعي، مانند ديگر كشورهاي عربي دارد.
به نوشته اين منبع خبري، تونس مي تواند رييس جمهوري خود را از قدرت بركنار كند و تاثير اين كار بر منطقه، هرچند شديد، اما كوتاه مدت است، اما اگر 'حسني مبارك' سقوط كند، عواقب آن چشمگير خواهد بود.
بي.بي.سي مي افزايد: در ميان آشفتگي و تلاطم موجود، بيشترين ترديد در اين مورد وجود دارد كه اگر دولت ها سقوط كنند چه كسي زمام امور را به دست خواهد گرفت؟ در مورد تونس اين پرسشي است كه براي مدتي بي جواب باقي خواهد ماند. اما اگر دولت مصر از قدرت بركنار شود، پيامد هاي آن به اندازه اي گسترده است، كه شدت آن در واشنگتن هم محسوس خواهد بود.
اين گزارش اضافه كرد: آيا اين خلا، فرصتي مناسب براي اسلامگرايان مخالف دولت مصر ايجاد خواهد كرد؟ آيا كشور در هرج و مرج فرو خواهد رفت و يا اينكه احتمالا ارتش براي استقرار ثبات پا به ميان خواهد گذاشت؟
اين منبع در پايان افزود: هنوز كسي جواب اين سووال ها را نمي داند، اما معلوم است كه چرا تظاهرات در مصر لرزه بر اندام وزارت خارجه كشورهاي ديگر، فراتر از خاورميانه انداخته است.