خبرگزاری آلمان در گزارشی از تل آویو نوشت : اسرائیل تمایلی به رفتن حسنی مبارک رئیس جمهور مصر ندارد .
طی سه دهه گذشته ، هشت نخست وزیر مختلف در اسرائیل روابط با این رهبر مصر را که اکنون هشتاد و دو سال سن دارد تقویت کرده اند .
به همین علت اسرائیل با نگرانی تحولات و اقدامات ضد دولتی در مصر را که واقع در مرز جنوبی اسرائیل است و مهمترین شریک اسرائیل در صلح خاورمیانه به شمار می رود دنبال می کند .
در حالیکه اعتراض های ضد دولتی در مصر صفحه اول روزنامه ها را در اسرائیل به خود اختصاص داده است اما دولت اسرائیل همچنان درمورد این حوادث ساکت است . ییگال پالمور سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل گفت ما درمورد تحولات در مصر هیچگونه اظهار نظری نمی توانیم بکنیم جز اینکه بگوییم اوضاع در این کشور را به دقت زیر نظر داریم . وی افزود روابط بین مصر و اسرائیل بسیار مهم و به سود مردم مصر و اسرائیل است . اگرچه دولت اسرائیل واکنش چندانی به اوضاع در مصر نشان نداده است اما تحلیلگران می گویند باتوجه به اینکه اسرائیل با مصر و اردن موافقتنامه صلح امضا کرده است ، نگرانی های زیادی در مورد تحولات در مصر برای اسرائیلی ها وجود دارد . ایتان گیلبوآ استاد علوم سیاسی در دانشگاه بار ایلان در اسرائیل گفت اگر دولت های طرفدار غرب در مصر و اردن سرنگون شوند موافقتنامه صلح آنها با اسرائیل نیز در معرض خطر قرار خواهد گرفت .
وی افزود شورش های مردمی در خاورمیانه که با تونس آغاز شد می تواند نقطه عطفی در تاریخ منطقه و آغاز یک حرکت انقلابی گسترده در سراسر منطقه خاورمیانه باشد .
این حرکت می تواند دموکراسی بیشتر یا روی کار آمدن جنبش های مخالف تندرو اسلامگرا را به دنبال داشته باشد . اگر این شورش های مردمی علیه فساد ، شرایط اجتماعی و فقدان آزادی سیاسی باشد و منجر به روی کار آمدن بنیادگراهای اسلامی مانند جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در غزه شود ، نتیجه آن برای اسرائیل و غرب فاجعه بار خواهد بود . گیلبوآ تصریح کرد پس از جنگ سرد ، جنبش های دموکراتیک در سراسر جهان گسترش پیدا کردند اما خاورمیانه تنها نقطه روی زمین است که همچنان رژیم های استبدادی در آن وجود دارند بطوریکه مردم همچنان در آن سرکوب می شوند .
به نظر می رسد این روند در حال تغییر است چرا که منطقه وارد عصر اطلاعات شده است و اعتراض ها و درخواست ها برای دموکراسی و اصلاحات اجتماعی ازطریق شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر گسترش می یابد .
این شبکه های اجتماعی در تونس منجر به سرنگونی رژیم زین العابدین بن علی رئیس جمهور برکنار شده این کشور شدند .
برای اسرائیل که خواستار باقی ماندن مبارک در قدرت است ، دنبال کردن تحولات در مصر آنهم با دقت کامل قابل توجیه است .
مصر نخستین کشور عربی به شمار می رود که سال هزار و نهصد و هفتاد و نه با اسرائیل موافقتنامه صلح امضا کرد .