الجزیره:شیخ حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر، گفت: در حال حاضر روابط قطر و مصر نه به صورت قطع رابطه است و نه توافقنامه ای میان دو طرف امضا شده است.
وی افزود: نمی توانم اقدامات بعدی را که برای حل اختلافات میان دوکشور باید انجام شود، تصور کنم، اما این راه حلی است که خواه فردا و خواه پس از 10 سال به آن خواهیم رسید.
وی اعلام کرد که عربستان سعودی برای برگزاری نشستی در ریاض، میان او و عمر سلیمان، مدیر سازمان اطلاعات مصر میانجیگری کرده است، اما در این دیدار که با حضور سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان برگزار شد، درباره همه مسائل صحبت شد، اما توافقی بر سر چیزی بدست نیامد.
دیدگاهها
شیخ حمد بن جاسم، از آمادگی کشورش برای حل اختلافات با مصر _ اختلافاتی که آن را سیاست ها و در دیدگاهها می دانست_ و اصلاح روابط میان دو کشور بر اساس منافع عربی و در چارچوب احترام متقابل خبر داد.
وی در پاسخ به گزارش هایی که قطر را به تلاش برای ایجاد آشوب در مصر و افزایش دادن نقش دوحه در عرصه سیاست عربی متهم می کند، گفت: مصر نقش مهمی دارد و باید مسوولیت خود را بر عهده گیرد.وی افزود: نمی خواهیم با کسی مشاجره و یا رقابت کنیم، اما دیدگاهی داریم که کسی آن را برای ما صادر نکرده است.
وی افزود: ما به مصر و اینکه یک کشور بزرگ است، افتخار می کنیم.وی افزود: اما با همه این مسائل، قطر همکاری با برخی مسوولان مصری بر اساس آنچه که "سیاست با من بودن و یا بر ضد من بودن " است، رد می کند ، این همان سیاستی است که اسرائیل از آن استفاده می کند و با دولت پیشین آمریکا اینگونه برخورد می کرد.
شیخ حمد بن جاسم گفت: برخی از مسوولان مصری می خواهند از طریق یک سیاست نامفهوم نسبت به قطر و اقدامات آن در سطح کشورهای عربی، شکست خود در دولت را برخاسته از این مساله بدانند و برگزاری کنفرانسهای عربی و اسلامی را در دوحه رد می کنند.
وی آنچه که در رسانه های گروهی مصر درباره تلاش دوحه برای ایجاد تنش در امنیت ملی مصر و ارتباط با گروه حزب الله منتشر شده بود را رد کرد ، سیستم امنیت ملی مصر گفت که این گروه را که تلاش می کردند عملیات امنیتی در خاک مصر انجام دهند، متلاشی کرده است.
وی همچنین حمایت قطر از آنچه که آن را انقلاب جنبش مقاومت اسلامی "حماس" و کنترل نوار غزه در ژوئن 2007 بر ضد تشکیلات خودگردان به رهبری محمود عباس می خوانند، رد کرد .
وضعیت ویژه
در همین راستا، نخست وزیر قطر گفت: روابط کشورش با عربستان سعودی وضعیت ویژه ای دارد و نمی توان آن را با روابط مصر و قطر مقایسه کرد.
وی تاکید کرد که دلایل اختلاف با عربستان به پایان رسیده و روابط دو کشور بر اساس محبت ، برادری ، منافع مشترک و سیاست حمایت از ثبات در خلیج فارس استوار است.
وی مشکلات میان دوحه و ریاض را سوء تفاهم خواند و گفت: اختلافات دو طرف همواره پیرامون اختلاف در دیدگاهها بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد که روابط کشورش با عربستان توسعه یابد و از تاسیس شورای مشترکی میان دو طرف برای همین منظور خبر داد وگفت: عربستان مهره اصلی شورای همکاریهای خلیج فارس است.
وی گفت: برخی کشورها پیش از این در خط اختلاف میان ریاض و دوحه وارد شدند و تصور کردند که امتیازاتی بدست می آورند، اما خود را شکست خورده دیدند و هنگامیکه اختلافات به پایان رسید، متوجه شدند که وارد اختلافاتی شده اند که درآن هیچ چیز بدست نیاورده اند.