حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر ظاهرا قصد ندارد قدرت را ترک کند اما آینده او پس از نطق تلویزیونی اش که بر عزم مردم کوچه وبازار برای بیرون راندن او از قدرت تاثیری نگذاشت همچنان تیره و تار به نظر می رسد.
وعده او برای دولت جدید در روز شنبه و درخواست ارتش برای تامین نظم و رعایت مقررات منع آمد وشد تاکنون تاثیری بر عزم مردمی نداشته است. هزاران مصری برای پنجمین روز پیاپی به خیابان ریختند و تجمعات اعتراض آمیزی برگزار کردند که به قیام مردمی واقعی تبدیل شد.
قیامی که یاداور سقوط زین العابدین بن علی در دو هفته پیش در تونس است. رئیس جمهوری هشتاد و دو ساله مصر که پس از آغاز این تظاهرات عظیم و بی سابقه در زمان حکومتش بی صدا و ناپیدا بود جمعه شب در تلویزیون ظاهر شد. اما در حالی که مردم عکس های او را پاره می کنند، او را هو می کنند و خواستار برکناری او هستند ، اودرباره خروج از عرصه سیاسی که از سال هزار ونهصد وهشتاد ویک با مشتی آهنین بر آن مسلط است کلمه ای نگفت. او فقط اصلاحات دموکراتیک را وعده داد یعنی کاری که همیشه می کند و از تغییرات دولت سخن گفت بدون آنکه از کسی نامی ببرد. در مقابل ، او درباره احتمال اینکه برای ششمین بار خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواهد کرد یا خیر چیزی نگفت .
او همچنین درباره بلند پروازی های احتمالی پسرش جمال که تظاهرکنندگان او را نیز در تجمعات اعتراض آمیز خود هو کردند حرفی به میان نیاورد. محمد البرادعی رئیس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز پنج شنبه با پیشنهاد دوره انتقالی به مصر بازگشت از مبارزه دست نکشیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، البرادعی برنده جایزه نوبل صلح در سال دو هزار وپنج، از همان ابتدا حمایت خود را از جنبش اعتراض آمیزی که فعالان جوان طرفدار دموکراسی آغاز کرده اند اعلام کرد. یک دیپلمات غربی درقاهره اعلام کرد: حتی اگر حسنی مبارک حفظ شود ، حتی اگر وضع جسمانی او این امکان را فراهم کند، اکنون دشوار به نظر می رسد که او برای دوره جدیدی خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کند.
او خود احتمالا این مسئله را درک می کند.
بخت جمال مبارک برای جانشینی پدرش نیز در پایین ترین سطح قرار دارد.
تلکس های سفارت آمریکا که ویکیلیکس فاش کرده است جمال مبارک را فردی بلند پرواز اما نامحبوب در میان مردم و همچنین ارتش توصیف می کند.
این بانکدار حرفه ای هرگز به ارتش تعلق نداشته است. ارتش که رکن نظام مصر محسوب می شود در برابر مردم کوچه وبازار وهمچنین اعضای حکومت ظاهرا بیش از همیشه در وضع داور قرار گرفته است.
همه روسای جمهوری مصر پس از سقوط نظام پادشاهی در سال هزار ونهصد وپنجاه ودو از جمله حسنی مبارک ژنرال سابق نیروی هوایی به ارتش تعلق داشته اند. آمریکا خویشتن داری ارتش را در برابر اعتراضات به یکی از معیارهای سرنوشت ساز روابط آینده خود با حکومت مصر که از وفادارترین متحدان آمریکا در خاورمیانه محسوب می شود تبدیل کرده است. حسنی مبارک در گذشته اطمینان داده است تا آخرین نفس در قدرت باقی خواهد ماند.
جانشینی او به سبب سن و وضع جسمانی او در عین حال با شایعات زیادی همراه است. در مارس دو هزار و ده، به این ترتیب او کیسه صفرا و یک غده خوش خیم دوازدهه خود را عمل کرد اما این عمل های جراحی نیز مانع از آن نشد که این مرد هشتاد ساله فعالیت های خود را از سرنگیرد.