معاون رئیس جمهور زیمبابوه روز جمعه از سفر اروپایی و آمریکایی نخست وزیر چانگرای و عدم بالا بودن میزان کمکهای دولتهای غربی اظهار ناراحتی کرده ولی آن را اولین قدم موفقیت آمیز در این راه خواند.
جویس موجورو ،که در کنار رابرت موگابه در جنگ برای استقلال زیمبابوه مبارزه کرده است ،در مصاحبه ای با آسوشیتدپرس گفت ،که دولت وی از سفر حدود سه هفته ای چانگرای که در پاریس پایان یافت انتظار جلب کمکهای بیشتری را داشته ولی از آن به عنوان اولین حرکت مثبت یاد کرد .
وی گفت :این یک سفر در سطح وزیران به کشورهای مهم و کلیدی به همراه برگزاری کنفرانس سرمایه گذاری و جلب کمک و حمایت غرب برای این دولت نوپای ائتلافی بوده است .
سفر چانگرای با هدف گرفتن کاسه گدایی در مقابل غرب نبوده بلکه بدنبال ایجاد ارتباط بین کشورش و رهبران غرب بوده است که موگابه را متهم به لگد مال کردن دمکراسی و ضایع کردن یک اقتصاد پویا کرده اند .بسیاری از کشورهای غربی می خواهند موگابه از صحنه مدیریت کشور کنار رود و تمایل چندانی به اهدای مساعدت های مستقیم به دولت زیمبابوه را ندارند .
در دیدار این هفته چانگرای از بریتانیا ،گوردون براون ،نخست وزیر این کشور قول پرداخت کمک جدید 5میلیون یورویی که شامل کمکهای غذایی و کتابهای درسی می باشد را از طریق موسسات خیریه به وی داد.
مسئولین سیاسی فرانسه از ابراز حمایتهای سیاسی خود خبر دادند اما اعلام کردند هر گونه کمکی مستقیما از طریق سازمان های غیر دولتی انجام خواهد شد و بطور مستقیم به دولت اهدا نمیشود .
رقابت طولانی موگابه و چانگرای تبدیل به یک همکاری در قالب یک دولت ائتلافی به منظور مقابله با فقر فلج کننده در زیمبابوه شده است .
موجرو از عدم تمایل دولتهای غربی به کمک مستقیم به دولت ابراز ناراحتی کرد و اذعان داشته " زیمبابوه به میزان بالایی ازتزریق پول احتیاج دارد.که با تخمین مورد نظر فرانسه بلغ 8بیلیون دلار میباشد.
موجورو گفت: برای اولین بار در ده سال گذشته ،دولت و مخالفان دولت در کنار هم قرار گرفته اند، و حالا تصمیم گرفته ایم که با هم در این دولت ائتلافی تعامل و همکاری مناسبی داشته باشیم.
این رقبای سابق پیام مشابهی دارند "بیا و به ما کمک کن ،ما حاضریم که با هم همکاری داشته باشیم و اقتصاد کشور و وضعیت مردم را بهبود بخشیم" .
موجورو گفت :به نظر من تنها در سایه ایجاد یک دولت ائتلافی زمینه همکاری های مشترک به منظورجلب مساعدت های دولتهای غربی میسر است ".اما هنوزدنیا به ما میگوید که شما آماده نیستید " این دولت جدید هم اکنون دست خود را به علامت دوستی به سمت دولتهای غربی و کل جهان دراز کرده و دولت اوباما نیزدست خود را به علامت دوستی دراز کرده است .
او میگوید :رئیس جمهور ما حقیقتا عنوان میکند که بیائیم این پل را بسازیم ومن نمیدانم آنها از ما چه انتظا راتی دارند وچگونه شروع به ايجاد اين ارتباط كنيم. چطور باید به دنیا نشان دهیم که آماده ایم ؟
کشورهای غربی عقیده دارند هنوز قدم های کمی در راه اصلاحات سیاسی از زمان تشکیل دولت ائتلافی برداشته شده ،دستگیری و برخورد با فعالان سیاسی ، توسل به زور از سوی نیروهای امنیتی برای سرکوب مخالفان و عدم رعایت حقوق بشر از جمله اتهاماتی است که متوجه دولت میباشد .
موجورو گفت:"بله ما هنوز تخلفات و جرایمی را در کشور داریم اما لزوما سیاسی نبوده بلكه جزء جرایم معمولی است .هر جرم و موضوعی سیاسی نیست مانند تجاوز یک حقوق دان عضو حزب چانگرای به دختری 13ساله که سیاسی نیست .
وی ادامه داد که مجلس در حال تشکیل سه کمیته جدید، مجزا جهت پاسخگویی به موارد مورد بحث دولتهای غربی است که عبارت از"کمیته حقوق بشر ،کمیته ضد فساد و کمیته رسانه ای میباشد .
موجرو گفت دولت آن نوع کمک مالی مورد نظر خود در سفر چانگرای به غرب را دریافت نکرده ولی با همه اینها سفر موفقیت آمیزی بود .ما توجه به احتیاجات ضروری را در دستور کار داریم و شروع این کار برای ما خیلی مهم است . اوگفت "دولت، وزیر خارجه،وزیر اقتصاد و وزیر بازرگانی را جهت برنامه های دیگر مد نظر خود راهی کشورهای غربی و غیر غربی به منظور شرکت در کنفرانس های اقتصادی که اولین آن در بروکسل بوده کرده که به دنیا بگوید" که دولت ما دولت متحدی است " همچنین دولت خبر از تشکیل کنفرانس اقتصادی و سرمایه گذاری در روزهای آتی در هراره را داده است .موجرو گفت :این یک فرصت است که دنیا بیاید و ببیند جه تغییراتی در این منطقه از آفریقا در حال شکل گرفتن است .
زیمبابوه ای که زمانی مستعمره بریتانیا بوده و تنها تعاملش با غرب بوده، حالا آماده ارتباط با شرق اروپا هم هست . موجرو علاوه بر داشتن سمت معاونت ریاست جمهوری موگابه ،معاون و مشاور حزب زانوی موگابه نیز میباشد .