انتصاب هاي جديد از سوي 'حسني مبارك' رييس جمهوري مصر، تاثيري بر كاهش خشم معترضان نداشته است و گزارش ها از تصميم و تاكيد مخالفان بر تداوم حركات اعتراضي تا سرنگوني رژيم حاكم بر مصر حكايت دارد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، در پي معرفي ژنرال 'عمر سليمان' به عنوان معاون رييس جمهوري و تعيين 'احمد شفيق' به عنوان نخست وزير جديد از سوي رييس جمهوري مصر، تظاهركنندگان معترض اعلام كردند به اعتراض هاي خود ادامه مي دهند تا زماني كه خواسته هايشان محقق شود.
مبارك جمعه شب در نخستين عقب نشيني در برابر تظاهركنندگان اعلام كرد، دولت استعفا مي دهد و دولت جديد تعيين مي شود.
اين سخنان حسني مبارك با گسترش و تشديد تظاهرات اعتراض آميز مردمي در روز شنبه پاسخ داده شد. تعيين معاون رييس جمهوري كه طي 30 سال حكومت حسني مبارك اقدامي كاملا بيسابقه است و تعيين نخست وزير جديد در روز شنبه هم نتوانست اندكي از آتش خشم مردم ناراضي بكاهد.
آنان ميدان 'التحرير' را به نمادي از تجلي خشم مردمي تبديل و اعلام كردند كه مخالف باقي ماندن مبارك در قدرت هستند، لذا تعيين معاون رييس جمهوري يا نخست وزير جديد تفاوتي در اوضاع موجود و خواسته مخالفان ايجاد نمي كند؟
تظاهركنندگان مي گويند، تصميم هاي اخير حسني مبارك بسيار دير هنگام اتخاذ شده و نمي تواند آتشي را كه طي سه دهه گذشته در مصر روشن شده است، خاموش كند.
اعتراض هاي مردمي در حالي ادامه دارد كه ساعات ممنوعيت تردد در شهرهاي قاهره، اسكندريه و سوئز افزايش يافته و اين ممنوعيت از ساعت چهار بعد از ظهر تا هشت بامداد اعمال مي شود.
گزارش ها حاكي است، هرچه بر ساعات منع تردد و اقدامات سركوبگرانه دولت مصر عليه مردم افزوده مي شود، سقف خواسته هاي مردمي هم بالاتر مي رود به گونه اي كه اكنون مردم هيچ چيزي را به جز كنار رفتن نظام حسني مبارك نمي پذيرند.
تظاهركنندگان مصري پيروي يك حزب يا يك مذهب نيستند و با وجود گرايش هاي مختلف سياسي يا مذهبي، يك وجه مشترك دارند كه نارضايتي از وضعيت اقتصادي و اجتماعي و سياسي كشورشان است. برخي تظاهركنندگان بدون توجه به افزايش تعداد قربانيان و مجروحان، فرزندان كوچك خود را هم در تظاهرات همراه دارند تا اين كودكان شاهد تحولات تاريخي كشورشان باشند.
از سوي ديگر نيروهاي مسلح مصر با تقويت حضور خود در سطح شهرها براي باز گرداندن نظم و امنيت به جامعه، عده اي را به دليل ارتكاب اقدامات تخريبي و غارت دستگير كردند.
تلويزيون مصر با نشان دادن تصاوير اين افراد اعلام كرد، اين افراد در ساعات ممنوعيت تردد در مناطق مختلف قاهره و اسكندريه بازداشت شده اند.
منابع فرودگاه قاهره هم اعلام كردند 19 هواپيماي خصوصي حامل خانواده هاي سرمايه داران مصري و عرب ساكن مصر طي 10 ساعت گذشته فرودگاه اين شهر را ترك كردند. صدها مسافر هم در فرودگاه قاهره منتظر عزيمت به خارج هستند. برخي شركت هاي هواپيمايي مانند شركت هاي هواپيمايي انگليس با ايجاد تغيير در ساعات پروازهاي خود به قاهره، تلاش كردند ساعت ورود پروازهاي آنان با ساعات ممنوعيت تردد تداخل پيدا نكند. بسياري از گردشگران و اتباع خارجي هم خواستار عزيمت فوري از كشور مصر هستند.
در اين حال 'محمد البرادعي' رييس 'مجمع ملي تغيير در مصر'، انتصاب هاي جديد از سوي مبارك را 'تلاش براي تقويت راه حل هاي امنيتي براي بحران سياسي اين كشور' توصيف كرد و گفت: اين اقدام فقط با هدف تغيير افراد صورت گرفته و هيچ تغييري در اصل مساله ايجاد نمي كند.
عده زيادي از مردم شب گذشته را هم در ميدان التحرير سپري كردند.
شبكه تلويزيوني الجزيره نيز به نقل از برخي منابع فرودگاهي در قاهره اعلام كرد: 'احمد عز' سرمايه دار معروف مصري هنوز در اين كشور به سر مي برد، اما خانواده اش از مصر خارج شده اند. گفته مي شود برخي سرمايه داران مصري از طريق شرم الشيخ خاك مصر را ترك كرده اند مانند 'حسين سالم' سرمايه دار معروفي كه گفته شده مالك بسياري از مراكز گردشگري در شرم الشيخ است و نيز در طرح صدور گاز مصر به اسرائيل نقش مهمي ايفا كرده است. سالم همچنين مالك نيمي از سهام شركت 'شرق' است كه اين شركت با دولت مصر و اسرائيل قرارداد صدور گاز مصر را امضا كرده است.
هنوز دودي كه از روز جمعه و پس از وقوع حريق در مقر اصلي حزب حاكم در قاهره آسمان قاهره را احاطه كرده، پايان نيافته است. اين حريق به ساختمان مجاور هم سرايت كرده و مقر چندين شوراي تخصصي ملي مانند شوراي حقوق بشر و شوراي مادران و كودكان در همين ساختمان قرار دارد.
شهر قاهره در حال حاضر آرام است، اما به نظر مي رسد به زودي تظاهرات در اين شهر از سر گرفته شود.
گزارش هاي دريافتي حاكي است، شهر سوئز نيز شب گذشته را در سايه تعقيب و گريز گسترده اعضاي كميته هاي مردمي و افراد هرج و مرج طلب و غارتگر گذراند و چند تن از اين افراد كه مسلح هم بودند از سوي اعضاي كميته ها دستگير و به ارتش تحويل داده شدند. پس از بازجويي از تعدادي از بازداشت شدگان مشخص شد آنان وابسته به نيروهاي امنيتي مصر بوده اند. همين امر موجب شد اقدامات امنيتي اعضاي كميته هاي مردمي در مناطق بيشتري از سوئز گسترش يابد.
در بين اعضاي اين كميته هاي مردمي، نوجوانان 15 ساله تا افراد بالاي 60 سال حضور دارند و با دقت از منازل و اماكن عمومي محافظت مي كنند. در ساعات شب پس از تقويت نيروهاي ارتش، اعضاي كميته هاي مردمي مسووليت تامين امنيت را به ارتش سپردند و به منازل خود باز گشتند.
در ساعات بامداد امروز اوضاع سوئز تقريبا آرام است، ولي به نظر نمي رسد اين آرامش مدت زيادي ادامه داشته باشد زيرا زنان و دختران در شهر سوئز اعلام كرده اند پس از پايان ساعات منع آمد و رفت نوبت تظاهرات به آنان مي رسد. آنان اعلام كردند برخي تلاش مي كنند با ايجاد رعب و وحشت، زنان را از صحنه سياسي خارج كنند، ولي زنان امروز مسووليت مردان را ادامه خواهند داد.
شبكه الجزيره همچنين اعلام كرد: هنوز هم استمداد و درخواست هاي كمك از مناطق مختلفي در مصر براي متوقف كردن اقدامات تخريبي و غارت اموال عمومي و شخصي ادامه دارد.
در برخي مناطق كميته هاي مردمي وظايف پليس را انجام مي دهند، اما هنوز اين كميته ها در همه مناطق مصر تشكيل نشده اند.
اوضاع در اسكندريه هم در ساعات بامداد امروز آرام است، زيرا تظاهركنندگان تا ساعات پاياني شب گذشته در خيابان ها بودند. تظاهركنندگان اعلام كردند امروز هم براي تاكيد بر خواسته هاي خود در خيابان ها حاضر مي شوند. خواسته هاي آنان تشكيل دولت انتقالي و انحلال پارلمان و كنار رفتن حسني مبارك است.
اعتراض هاي مردمي در مصر كه از شش روز پيش آغاز شده است، روز جمعه به اوج خود رسيد.
حسني مبارك كوشيد با تغيير حكومت مردم را آرام كند، اما موفق نشد و تظاهرات هر روز با شدت بيشتري نسبت به روز قبل ادامه پيدا مي كند.