خبرگزاري اينترپرس سرويس با اشاره به اقدامات 'حسني مبارك' رييس جمهور مصر براي حفظ قدرت خود در بحبوحه تشديد تظاهرات مردمي در اين كشور، گزارش داد: تظاهركنندگاني كه خواستار بركناري مبارك از قدرت هستند گفته اند كه تا زمان بركناري 'فرعون' 83 ساله مصر آرام نخواهند نشست.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا اين خبرگزاري با اشاره به اقدام رييس جمهوري مصر در تعيين 'عمر سليمان' رييس سازمان امنيت مصر به عنوان معاون خود و نيز موافقت با تشكيل كابينه جديد، به نقل از 'خالد محمود' مهندس مصري كه در حال حاضر بيكار است، افزود: 'اكنون ديگر براي هرگونه سازشي بسيار دير است. مبارك 30 سال وقت داشت تا اين كار را انجام دهد.'
اينترپرس سرويس، تصميم مبارك براي انتصاب سليمان و ماموريت جديد 'احمد شفيق' وزير پيشين هوانوردي براي تشكيل دولت جديد را با هدف كاستن از خشم عمومي در خيابان هاي قاهره دانست و به نقل از 'حسن نافعي' استاد دانشگاه قاهره خاطرنشان كرد كه تغييرات كنوني در تركيب دولت نشان مي دهد كه مبارك از قدرت رو به زوال خود آگاه است.
نافعي در مصاحبه با اين خبرگزاري افزود: 'مبارك در تلاش براي خروج از وضعيت كنوني و جلوگيري از بروز انقلابي مردمي است، اما اكنون ديگر بسيار ديرشده و در حقيقت انقلاب مردمي آغاز شده است.' به اعتقاد اين استاد مصري هر تصميم ديگري به جز كناره گيري مبارك از قدرت بيهوده است.
اين گزارش در ادامه از آشفتگي در حزب حاكم دمكراتيك ملي مصر خبر داد و نوشت: بسياري از سران اين حزب استعفا داده يا از كشور متواري شده اند. اين درحاليست كه تظاهر كنندگان خشمگين، با آتش زدن مقرهاي حزب حاكم آن را با خاك يكسان كرده اند.
اين گزارش همچنين از حمله تظاهركنندگان به نيروهاي امنيتي مصر كه نقش مشت آهنين را براي دولت مصر ايفا كرده و وجود آنها براي سركوب ناآرامي ها بسيار موثر بوده است، حكايت داشت و افزود: نيروهاي پليس به دنبال حمله تظاهركنندگان مجبور به ترك پست هاي خود شدند.
به گزارش اين خبرگزاري، ارتش كنترل مراكز مهم و راهبردي در شهرهاي بزرگ را برعهده دارد، اما نشاني از دخالت آن در تظاهرات مشاهده نمي شود. وظيفه اصلي ارتش تاكنون جلوگيري از غارت بوده است.
محمود مي گويد: مردم مصر به ارتش علاقه مند هستند زيرا ارتش به طرف آنها شليك نمي كند. نيروهاي ارتش به منظور محافظت از مردم در صحنه حضور دارند و به خواسته مبارك پاسخي نمي دهند.
اينترپرس سرويس افزود: تظاهركنندگان اميدوار بودند مبارك در نطق تلويزيوني اش در عصر روز جمعه زماني را براي كناره گيري از قدرت تعيين كند، اما وي اعلام كرد كه كابينه جديد را تشكيل خواهد داد و به 'اخلال كنندگان' به دليل سوء استفاده از تظاهرات براي رسيدن به اهداف سياسي شان هشدار داد.
در اين زمينه ، 'محمد ابراهيم' صاحب يك كافي نت در مصر مي گويد: 'اگر مبارك فقط بيان مي كرد كه بار ديگر در انتخابات رياست جمهوري در سپتامبر (شهريور) آينده شركت نخواهد كرد، نيمي از مردم راضي مي شدند.'
اين خبرگزاري خاطرنشان كرد: انتصاب معاون رييس جمهوري، راه را براي انتخاب جانشين مبارك هموار مي سازد، اما مصري ها ظاهرا به پذيرش سليمان كه تاكنون نقش رئيس پليس مخفي مخوف مصر را برعهده داشته، تمايلي ندارند، حتي اگر وي به طور موقت اين وظيفه را برعهده داشته باشد.
بر اساس اين گزارش، نافعي معتقد است كه معاون رييس جمهوري و نخست وزير مصر كه مبارك به تازگي آنها را منصوب كرده از دوستان نزديك وي هستند و گمان مي رود اين تصميم مبارك صرفا با هدف حفظ و حمايت از اقتدار خود بوده است.
به اعتقاد اين استاد دانشگاه قاهره ، حسني مبارك مي تواند تصميم به كناره گيري بگيرد بدون آن كه كشور را با خلاء قدرتي مواجه سازد كه به سقوط دولت منجر گردد اما به نظر مي رسد كه وي خواهان حفظ قدرت تا پايان راه است.