خبرنگار فرانس بیست و چهار در قاهره تصریح کرد پیام حسنی مبارک رئیس جمهور مصر با تعیین معاون رئیس جمهور این بود که بقای رژیم تضمین خواهد شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، ایگال سعدون خبرنگار این شبکه افزود بسیاری از تحلیلگران و معترضان انتصاب عمر سلیمان رئیس سابق سازمانهای اطلاعاتی مصر را به عنوان معاون جدید رئیس جمهور تلاشی از جانب برای تضمین بقای خود می دانند. برای نخستین بار طی سی سال گذشته در این سمت که خالی مانده بود مردی قرار گرفته است که به مسائل امنیتی گرایش دارد.
عمر سلیمان همچنین از عوامل و طراحان وضع فوق العاده ای به شمار می رود که از سی سال پیش به اجرا گذاشته شده است.
این وضع به پلیس و نیروهای امنیتی این امکان را می دهد که هر مصری مضنون بی دلیل بازداشت شود و در زمان دلخواه مسئولان امنیتی ازاد شود.این تصمیم به طور قطع تظاهرکنندگان و بخش عمده ای از معترضان مصری را ارام نخواهد کرد.
اما شاید شخصیتهای زیادی به خود بگویند شاید سلیمان جانشین مبارک شود و این مسئله به انها اندکی اطمینان خاطر می دهد. عمر سلیمان از مردان در سایه مصر بوده است که همواره در پشت پرده با امریکایی ها و اسرائیلیها همکاری کرده است.
این مسئله نشان می دهد که تماسهای مصریها با امریکاییها حفظ خواهد ماند.
تا قبل از اغاز اعتراضها روابط میان واشنگتن و قاهره بسیار تنگاتنگ بود.امریکا ارتش مصر را مجهز می کرد و نیروهای نظامی را اموزش می داد.عمر سلیمان همچنین از عوامل مهم در پرونده اسرائیل و فلسطینیان به شمار می رود.
واشنگتن به خوبی می داند که او با اسرائیل خصومتی ندارد و بارها در حاشیه نشستهای مختلف با هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا دیدار کرده است.کانالهای ارتباطی او با مسئولان امریکایی بسیار گسترده است و این برای واشنگتن مثبت است. این خبرنگار همچنین درباره رهبری جنبش اعتراضی مردم مصر یاداور شد تاکنون این جنبش رهبر خاصی نداشت اما با توجه به حضور پررنگ تر اخوان المسلمین این معادله ممکن است تغییر کند.
تعداد فزاینده ای از اسلامگرایان و نمایندگان مخالف سابق در اعتراضها حضور یافته اند.این اعتراضها را ابتدا جوانان در بیست و پنجم اغاز کرده بودند و اینک باید دید ایا این وقایع اجتماعی، ابعاد سیاسی نیز پیدا می کند.شاید مهمترین اقدام حسنی مبارک این باشد که هر گونه مخالفت سیاسی را در این سی سال ممنوع کرده است و اینک شاهد فقدان رهبری در بین معترضان هستیم.
عدم سازماندهی معترضان موجب اشفتگی شده است که در کشور ایجاد شده است.