صدها معترض مصری بار دیگر با تجمع در میدان تحریر قاهره شعارهایی را با درخواست برکناری حسنی مبارک رئیس جمهور مصر سر دادند.
معترضان فریاد برآوردند تو این کشور را غارت کردی.
برخی از معترضان در حال گفتگو با سربازان ارتش مصر هستند که در خیابان های اصلی شهر سنگر گرفته اند و سعی دارند آنها را به ترک سنگرهایشان ترغیب کنند.
اما سربازان ارتش نمی خواهند درباره سیاست صحبت کنند. به گزارش خبرگزاری آلمان از قاهره، یکی از سربازان مصری گفت ما فقط برای محافظت از مردم و اموال دولتی در خیابان ها هستیم.
این دیدگاهی است که بسیاری از مصری ها به آن احترام می گذارند.
بااینکه برخی از افسران ارتش مصر پس از انقلاب سال هزار و نهصد و پنجاه و دو در این کشور برخی دارایی های دولتی را برای خود نگاه داشتند ارتش مصر برخلاف نیروهای پلیس این کشور که بسیاری از مردم آنها را فاسد و بی رحم می دانند در میان توده مردم تاحدی احترام و اعتبار دارند.
اما در عین حال تاحدی بی اعتمادی نیز وجود دارد. بسیاری از مصری های تحصیل کرده این سوال را می پرسند که چطور سامی حافظ عنان رئیس ستاد مشترک ارتش مصر الان که نیروهای تحت فرمانش در خیابان ها مستقرند با واشنگتن گفتگو می کند. بسیاری از مصری ها گمان می کنند این اعتراضات که از جانب گروههای مخالف سازماندهی شده بود و سپس اخوان المسلمین و جوانان این کشور به آن ملحق شدند در حقیقت توطئه مخفی ارتش مصر با حمایت آمریکاست. این امر مبرهن است که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و برخی از شرکای غربی مصر از موضع مبارک و جناح تحت حمایتش در قبال دموکراسی و حقوق بشر ناخرسند هستند. حمایت آمریکا از محمد البرادعی برنده جایزه نوبل صلح و مدیر کل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی که اکنون تحت بازداشت خانگی است نیز پیام روشنی در خود دارد. آمریکایی ها احتمالا متحدانی را در رده های بالای ارتش مصر پیدا کرده اند که به علت تاکید مبارک بر رقابت در انتخابات ریاست جموری یا معرفی پسرش جمال در این انتخابات، خواستار برکناری رئیس جمهور هشتاد و دو ساله مصر از عرصه سیاست هستند. جمال که به عنوان دوست نخبگان اقتصادی مصر به شمار می رود شخصیت مورد حمایت ارتش این کشور نیست. آنچه اکنون قطعی به نظر می رسد این است که اگر ارتش و دولت جدید مصر نتوانند خشونت ها و اعتراضات را در این کشور متوقف کنند آنگاه مصر فرار جمعی طبقه مرفه جامعه این کشور را شاهد خواهد بود.
برخی از بازرگانان مصری که برای شرایط کنونی مبارک ناراحت نیستند نیز از جمله این افراد خواهند بود.
عده ای از آنها اکنون بستن چمدان هایشان را آغاز کرده اند. اکنون سوال بزرگ این است که آیا مبارک در نهایت به تبعید می رود؟ آیا ارتش به طور کامل یا جزئی از وی حمایت می کند؟ چطور کشمکش داخلی قدرت در مصر در پشت پرده پیش می رود؟